eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Érdi Mária Sajtó

Banális ok miatt bukhatja az olimpia előtti legfontosabb versenyét két magyar vitorlázó

A Nemzetközi Vitorlásszövetség döntésén múlik, ott lehet-e Vadnai Jonatán és Érdi Mária a jövő évi párizsi olimpia tesztversenyén.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) banális hibája miatt maradhat le két olimpiai szereplésre esélyes versenyző a júliusi marseille-i ötkarikás tesztversenyről – értesült a hvg.hu.

Elfelejtették befizetni Vadnai Jonatán és Érdi Mária nevezési díját, ezt megerősítette a szövetség elnöke, Haranghy Csaba is, és elismerte, hogy hibáztak. Elmondása szerint a nevezés megtörtént, a nevezési díjról küldött online számla azonban a levélszemétben kötött ki, ezt pedig senki sem vette észre a fizetési határidőig.

Vadnai Jonatán, aki a világranglistán jelenleg a negyedik helyen áll az IlCA7 (korábban Laser) hajóosztályban, Érdi Máriának pedig a nők közül egyedül van esélye arra, hogy kijusson a jövő évi párizsi olimpiára.

Az elnök elmondta: jelenleg azon dolgoznak, hogy helyrehozzák a hibát, a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál, a helyi szervezőknél és a WS-nél is megpróbálják elérni, hogy a versenyzők elindulhassanak. A végső szót azonban a nemzetközi szövetségnek kell kimondania, mert az indulók létszáma betelt.

Az elnök kijelentette: lesznek személyi következményei is a történteknek, de azt is vizsgálják, hogyan lehet a jövőben elkerülni az efféle blamákat.

Az idei világbajnokság előversenyén harmadik Vadnai Jonatán és a kétszeres olimpikon Érdi Mária is jó eséllyel pályázik a párizsi ötkarikás játékokon való indulásra, amelyre a kvótát először az augusztusi, hágai vb-n lehet megszerezni.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×