eur:
391.04
usd:
366.09
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Sallai Roland, a magyar labdarúgó-válogatott tagja a másnapi Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt a helyszínen, a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 16-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

A helyszínről, Podgoricából: a cél az első győzelem

A magyar labdarúgó-válogatott este hat órától játszik a podgoricai Városi Stadionban Montenegró válogatottjával Európa-bajnoki selejtezőt.

Marco Rossi válogatottja két mérkőzést játszott eddig 2023-ban, mind a kettőt megnyerte, ez jó. Montenegró ellen ellenben még soha nem győzött, ez kevésbé. Persze, mondhatja erre bárki is, a pozitívum friss, a negatívum nem annyira, hiszen 2019-ben találkozott legutóbb a két válogatott.

Ráadásul a magyar csapat – akkor már Marco Rossi volt a kapitány – egy kiváló tavasz után rossz őszt kezdett a podgoricai vereséggel, most, meg, ugyebár kifejezetten jó szériában van.

Az időjárás tegnap óta csak kicsit javult, reggeltől tizenegyig esett az eső, utána mintha kicsit kiderült volna az ég, de a nyári hőséggel aligha kell majd birkózni a játékosoknak.

A magyar szurkolók egy része Podgoricában töltötte az estét – egy része pedig Budvában, de olyanok is jócskán vannak, akik csak szombaton érkeztek meg Magyarországról – az első „fecskék” pénteken a közösségi média segítségével térképezték fel a többiek tartózkodási helyét, s toboroztak nagyobb magyar kontingenseket a stadion környékén lévő pizzériákba.

Közöttük is, meg általában az akkreditált magyar újságírók között is téma volt, hogy milyen összeállítást választ Marco Rossi. Abban konszenzus van, hogy a kapitány győzelemre játszik majd, fontosnak tartja mindhárom pont megszerzését. Ettől még elképzelhető, hogy kedden, a litvánok ellen még támadóbb lesz az összeállítás.

Előfordult már, hogy Marco Rossi meglepetést keltett a tizenegyével, mi úgy gondoljuk, most leginkább az egyik belső középpályás posztján lehet kérdés. Nincs oka arra, hogy felforgassa a márciusi csapatot, amelyben a Dibusz Dénes, Lang Ádám, Willi Orbán és Szalai Attila alkotta védelem stabil volt. A két szélső középpályás poszton szinte biztosan Bolla Bendegúz és Kerkez Milos játszik majd.

Elöl nyilván Sallai Roland és Szoboszlai Dominik helye nem lehet kétséges, azt valószínúsítjük, hogy Ádám Martin is kezd majd, aztán játszik, ameddig bírja. Marad a két belső középpályás poszt, Nagy Ádám, Styles Callum, Kleinheisler László és esetleg Gazdag Dániel lehet oda jelölt.

Valószínűnek tűnik, hogy Nagy Ádám és a márciusban sérülése miatt hiányzó Styles kezd majd, aztán a második félidőben feltehetően változtat a kapitány, nem ok nélkül mondta, hogy a cseréknek is kulcsszerepe lehet.

A mérkőzés este hat órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×