eur:
390.77
usd:
365.29
bux:
68385.81
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Gazdag Dániel, a csapat támadója sajtótájékoztatót tart a másnapi Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A helyszínről Podgoricából: Rossi reméli kijön a tudásbeli különbség

A magyar labdarúgó-válogatott délután öt óra körül landolt Podgoricában. A csapatot már a szállodánál is várták szurkolók, néhányan a stadionhoz is eljöttek, már egy nappal a szombat esti, hat órai kezdet előtt.

Az eső továbbra is esik, de Gazdag Dániel, aki a játékosokat képviselte a sajtó tájékoztatón, azt mondta, nyilván van jobb is a világon, de nem rossz a gyep, azon nem múlhat semmi. Beszélt arról is, hogy az Egyesült Államokból érkezve nincs gondja az akklimatizálódással, már korábban is volt hasonlóban része.

Azt is elmondta, újságírói kérdésre válaszolva, hogy bár a ranglista alapján a magyar áll jobban, s ő is hallotta, hogy a montenegrói kapitány szerint a mi csapatunk az esélyesebb, éppen a magyarok néhány tavalyi mérkőzése mutatta meg, hogy nem mindig a favorit nyer.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az albánok elleni vb-selejtezős vereségek (akkor kapott ki tétmérkőzésen a válogatott legutóbb a világranglista gyengébb helyen álló csapattól) óta látható a fejlődés, igaz, Montenegró együttese is fejlődött ahhoz az időszakhoz képest. Mint mondta, szerinte a nemzetközi tapasztalatnak az ellenfél van inkább a birtokában – megemlítette Szavicsot és Joveticset is – de nagyon bízik az övéiben.

Arról is beszélt, hogy ő és a teljes stáb, a teljes keret nagy tiszteli a montenegrói csapatot. De azért

nagyon reméli, kijön a tudásbeli különbség.

Elmondta, hogy mindenki egészséges a keretből, mindenki jó állapotban van, így a behívott játékosokból a legerősebb csapatot tudja pályára küldeni. A kezdő tizenegy kapcsán tréfált, majd holnap mindenki meglátja, hogy milyen tizenegy, milyen hadrendben játszik – kérdést kapott arról, hogy lesz-e igazi kilences, esetleg lesz-e igazi kilences és fals kilences - , de a lényeg inkább az, hogy az elmúlt időszak azt is megmutatta, hogy a cserejátékosok érdemben tudnak lendíteni a csapat játékán, azok is fontos szereplők, akik nem kerülnek be a kezdő tizenegybe.

Podgorica, 2023. június 16.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Gazdag Dániel, a csapat támadója sajtótájékoztatót tart a másnapi Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 16-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Podgorica, 2023. június 16. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Gazdag Dániel, a csapat támadója sajtótájékoztatót tart a másnapi Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A sajtótájékoztatón elterjedt, hogy egy 53 magyar motoros halálos balesetet szenvedett Montenegróban. Arról, hogy egyébként turistaként jött-e, vagy szurkolóként a mérkőzésre, nincs információ. Mindannyian, Podgoricában lévő magyar újságírók azt reméljük, téves a hír.

Az Európa-bajnoki selejtező szombaton 18 órakor kezdődik, az Infostart folyamatosan bővülő információkkal számol be a találkozóról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×