eur:
391.1
usd:
366.24
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Fotó: Montenegrói Labdarúgó-szövetség

A helyszínről, Podgoricából: eső várja a magyar válogatottat

Podgoricában egyelőre még a kocsmákban, elegánsabban fogalmazva, a bárokban téma a magyar válogatott elleni szombat késő délutáni Európa-bajnoki selejtező. Meg a Montenegrói Labdarúgó Szövetség székhelyén, edzőközpontjában. Ott készül a válogatott.

A Fekete Hegy országának fővárosában az időjárás egyelőre nem kegyes hozzánk. Az úton idefelé, Bosznia-Hercegovina fellegek közelében lévő kacskaringós útjain – ahogyan a helyiek mondják, a raftingolók paradicsomában – kevés az élet és sok az eső. Ám átlépve a montenegrói határt jobb volt a helyzet, az ég mosollyal köszöntötte a sokkal rendezettebb tájat.

Ám korai volt az öröm és beigazolódott az előrejelzés: Podgoricát is elérte délutánra az eső. Ennek ellenére telt házat várnak a mérkőzésre, ami, valljuk be, nem nagy merészség, tekintve, hogy az eredeti férőhelyekből még kétezret el kellett venni, így alig lehetnek többen tízezernél. De annyian lesznek, ráadásul nagyon lelkesen. Sztevan Jovetics mondta a déli sajtótájékoztatón, hogy szerinte biztosan telt ház lesz, nagy baj van, ha arra a nagyjából öt hazai meccsre sem telik meg, amit játszik a válogatott.

A Hertha BSC támadója, támadó középpályása a legtapasztaltabb, legrutinosabb futballista az ellenfélnél, a keretükből ő az egyedüli, aki már játszott a tizenhat évvel ezelőtti premieren is, a két válogatott első egymás elleni mérkőzésén.

Nem a mostani volt élete szezonja, de a technikai tudása a régi, vigyázni kell majd rá.

Szerinte nekik meg Szoboszlai Dominikra kell majd különösen ügyelni, nagyon jó futballistának tartja a magyar csapatkapitányt, akinek kiváló a rúgótechnikája, s nagyszerű passzokat tud adni.

Sűrűn bólogattunk véleményéről értesülve, mi tudtuk, hogy ilyen a magyar csapatkapitány, de jó, ha az ellenfél is így látja. Jovetics szerint a magyar erős válogatott, amely jó eredményeket ért el az utóbbi időben, különösen a Nemzetek Ligájában, de ők hisznek abban, hogy bárkivel fel tudják venni a harcot.

A mai technikai feltételek mellett nem nagyon lepheti meg egyik válogatott a másikat, de a montenegróiak különösen jól fel tudták térképezni a magyart: a keret két játékosa, Sztevan Loncsar és Driton Camaj az OTP Bank Ligában, a Debrecenben, illetve a Kisvárdában futballozik.

Itt van a keretükben Sztefan Szavics, az Atlético Madrid védője, nincsen ellenben Adam Marusics, a Lazio hátvédje. Az ő hiányzásán keseregnek leginkább a montenegróiak – többektől is hallottuk, sokkal nyugodtabbak lennének, ha Marusics játszhatna a Bátor Sólymok, a Hrabri Szokoli között.

A magyar válogatott délelőtt még Telkiben mozgott, aztán repült el Podgoricába. Itt már edzés péntek este nem lesz, viszont Marco Rossi és egy játékos találkozik az újságírókkal fél hét után.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×