eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Tényleg kitehetik a boksz szűrét az olimpiáról

Az orosz elnök vezette nemzetközi szövetséggel nem a tavaly óta tartó háború miatt van gond, korszakos problémák vannak.

A Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) orosz elnöke, Umar Kremljov azt mondta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) "súlyos történelmi tévedés küszöbén áll", amikor az IBA kizárására készül.

A nemzeti szövetségekhez intézett nyílt levelében - amelyet az insidethegames.biz ismertetett - Kremljov "mély aggodalmának" adott hangot a NOB jövő csütörtökre, "sebtében összehívott" online találkozója miatt. A portál véleménye szerint

az IBA minden bizonnyal kikerül az olimpiai mozgalomból

a rendkívüli ülés várható döntése nyomán.

A NOB-fórum megrendezéséről a múlt héten határozott az ötkarikás csúcsszervezet, amelynek viszonya hosszú ideje rendkívül feszült az IBA-val. A bokszszövetség tagságát 2019-ben felfüggesztette súlyos pénzügyi, irányítási és bíráskodási gondok miatt. Az IBA már nem szervezhette meg a 2021-es tokiói olimpia boksztornáját, ahogyan a jövő évi, párizsi nyári ötkarikás játékokhoz sincs köze a Kremljov vezette nemzetközi szövetségnek, s jelen állás szerint az ökölvívás hiányzik a 2028-as Los Angeles-i olimpia programjából.

A portál szerint a NOB végrehajtó testületének tagjai az IBA kizárását javasolják, miután arra a következtetésre jutottak, hogy a bokszszövetség nem teljesíti a felfüggesztés feloldásához előírt feltételeket. Az IBA pozícióit gyengíti az is, hogy a tagságát felmondó több nemzeti sportági szövetség elindította a World Boxing, egy új szervezet megalakítását, amelyet bejelentésük szerint a sportág olimpiai jövőjének megőrzése érdekében hoztak létre.

"Mi vagyunk azok, akik megtisztítjuk a bokszsportot, nem a NOB és tagjai"

- szögezte le ugyanakkor Kremljov, akinek nemzetközi szövetsége lehetővé tette az orosz és fehérorosz bokszolók számára, hogy saját zászlajuk alatt versenyezzenek az IBA-eseményeken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×