eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pxhere

Magyar hőstetthez kapcsolódó 76 éves adósságát törlesztette a Roland Garros

A francia nyílt bajnokság szervezői ünnepélyes keretek között emlékplakettet adományoztak az 1947-ben győztes Asbóth József családjának.

Az egyetlen magyar férfi egyéni Grand Slam-bajnok 76 évvel ezelőtt úgy diadalmaskodott Párizsban, hogy mindössze egy játszmát veszített, ám akkor nem kapta meg a legjobbnak járó trófeát. Ennek pótlására került sor a csütörtökön a Roland Garros elnöki páholyában, ahol a francia szövetség részéről többek között Gilles Moretton elnök és Amelie Mauresmo versenyigazgató vett részt, míg magyar részről Markovits László szakmai alelnök, Szőllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Külügyminisztériumból Gyurta Dániel és Iglói-Nagy István, valamint Ruszanov András, az Asbóth-örökség ápolója.

Gilles Moretton beszédében az 1986-ban elhunyt Asbóth hőstette mellett méltatta Gulyás István 1966-os döntőbeli gesztusát is, mikor egynapos halasztást ajánlott fel sérült ellenfelének (majd kikapott tőle), s ezért elnyerte a UNESCO Nemzetközi fair play-díját.

Amelie Mauresmo pedig átadott a vendégeknek egy Asbóth József nevére szóló, ezüstbe gravírozott, Muskétások trófeát ábrázoló plakettet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×