eur:
394.95
usd:
363.47
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Zalánki Gergő gólt dob a Magyarország-Horvátország vízilabda BENU Kupa férfi felkészülési tornán a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: ez egy új játék, amit eddig nem ismertem

A Ferencváros nem került a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. A sorozat nyolcas végjátékának első napján a magyar klubsorozatok aranyérmese 8-4-re kikapott a Pro Reccótól. Faragó Tamás olimpiai és világbajnokot kértük értékelésre.

8-4-re kapott ki a vihar miatt később kezdődött negyeddöntőn a belgrádi Final 8-ben a Ferencváros, legyőzője a végső győzelemre is nagy esélyes Pro Recco volt.

"Ez egy fájdalmas eredmény, mert reménykedtünk, hogy a Ferencváros ennél többet érdemel. Az biztos, hogy négy dobott góllal nem lehet mérkőzést nyerni" – vágott értékelésébe Faragó Tamás, a sportág olimpiai, világ- és Európa-bajnoka.

Szerinte a bajnoki döntőt figyelembe véve – ezen az FTC két szoros meccsen szerezte meg az aranyat az OSC-vel szemben – szinte sikk, hogy a védekezést meg kell szervezni, elsősorban arra kell figyelni, és a jó kapusteljesítmény hozza az eredményt. "Most itt nem ez történt, hanem arról szólt a történet, hogy gólokat kellett volna lőni, és férfiemberhez méltóan teljesítménnyel kellett volna a mérkőzést megnyerni" - összegzett.

A két gólig jutó Danyiil Merkulovén kívül nem is lehet igazából teljesítményt kiemelni, az emberelőnyös helyzetek sem mentek be. Hogy miért nem éreztek rá a góllövésre Varga Dénesék, arról azt mondta, ha mindenképp kell "felelős", akkor az a kizsigereltség, a bajnokság utáni fáradtság.

"Ettől függetlenül miután nálunk világklasszis játékosok vannak, egy mérkőzésre úgy kijönni, hogy az ember nem lő gólt, miközben az ellenfél egyfolytában zónázik, 15 emberelőny van, büntető van... úgy látszik, ez egy új játék, amit eddig nem ismertem" – folytatta Faragó Tamás.

5-4-re ugyan még visszajött a Fradi, ám ekkor épp Zalánki Gergő segítette át a holtponton az olasz sztárcsapatot.

"Gergő azon kívül, hogy kiváló játékos, a világ egyik legjobb balkezese és pontlövője. Természetesen pont erről szól a történet, hogy amikor szükséges, megnyilvánul. Madaras Norbert is hasonló szerepet töltött be a klubnál" – idézte fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×