eur:
392.87
usd:
373.46
bux:
55977.01
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Varga Dénes a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében Horvátország ellen játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 4-én. Magyarország - Horvátország 15-11.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Őszintén beszélt daganatos betegségéről a magyar olimpiai bajnok

Hosszú interjút adott Varga Dénes egy szaklapnak. Az olimpia bajnok vízilabdázó a vlv.hu-nak beszélt hererákjáról, arról, hogy most milyen állapotban van és mit gondol az oltásokról.

"Három és fél vagy négy hónappal voltunk a világbajnokság előtt, amikor elmondták nekem, hogy találtak egy rosszindulatú daganatot az egyik herémben. Hát ott azért lepergett előttem az életem filmje…, mi van, ha már csak fél évet élek, hogyan is kellene leélni azt a maradék hat hónapot… Hála istennek, nem volt ennyire drasztikus a helyzet, mint aztán kiderült, utókezelésre sem volt szükségem a beavatkozást követően, tehát nem kellett kemoterápiára járnom" - mesélte Varga Dénes a vlv.hu-nak.

Nagyjából három-négy héttel a műtétet követően már játszottam a Honvéd ellen, talán emiatt nem kapott nagy figyelmet, hogy nekem volt egy ilyen, viszonylag drasztikus “epizód” a pályafutásomban, az életemben - világosította meg, hogy az emberek miért nem vették észre a betegségét.

A csapaton belül milyen reakciókat éreztél? - tették fel a kérdést.

Az olimpiai bajnok válasza szerint "annyit mondtam nekik akkor, hogy engem ugyanannyira meglepett, mint őket, nem volt semmilyen előjele. Ezért azt javasoltam, hogy ők is csekkoltassák magukat".

"Megismerkedtem egy alternatív gyógymóddal, amely azt vallja, hogy minden betegség – főleg ha daganatról beszélünk – valamilyen lelki trauma adott szervre való kivetülése, megnyilvánulása. Ezért igyekeztem a trauma mögé nézni – találtam is bizonyos dolgot az életemben, aminek lehetett hatása a történtekre. Most, hogy ezért volt-e vagy azért, mert Covid-oltást kaptam, azt nem tudom megmondani, mindenesetre az biztos, hogy

a Covid-oltás előtt nem volt hererákom".

Varga Dénes ugyanis sokáig nem akarta beoltatni magát. Ráadásul 2021 januárjában hat hétig volt Covid-pozitív.

"A hosszú ideig tartó fertőzöttség miatt rengeteg antitest volt a szervezetemben, még akkor is, amikor már erős volt a nyomás, hogy kell a védőoltás" - emlékezik vissza.

A csapat érdekében oltatta be magát.

Azt mondja: "meg is bántam, de mindegy, lecsengett, túl vagyok rajta. Protokollárisan még nem, mert a műtétet követően öt évig monitorozni kell, de úgy érzem, hogy egészséges vagyok".

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Visszatérhettek a Wagner-zsoldosok a frontra, egyre több a kérdőjel a felrobbantott admirális körül – Háborús híreink szerdán

Visszatérhettek a Wagner-zsoldosok a frontra, egyre több a kérdőjel a felrobbantott admirális körül – Háborús híreink szerdán

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő az Ukrajnába érkezett amerikai Abrams tankokról azt nyilatkozta: „égni fognak”. Oroszország videófelvételt tett közzé Viktor Szokolov tengernagyról, akit Kijev szerint megöltek, mikor a hadiflotta szevasztopoli parancsnokságát rakétatámadás érte. Lezárult a lengyel szakértői vizsgálat a tavaly novemberben az ország területére csapódott, és két ember halálát okozó rakétáról: ukrán légvédelmi rakétáról volt szó, amely irányt tévesztett. Ukrajna nem járult hozzá a nyomozáshoz. Egy ukrán katonai szóvivő szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos újra megjelent a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta nem harcoltak wagneresek Ukrajnában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×