eur:
393.09
usd:
367.16
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Varga Dénes a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott a címvédő Olaszországtól.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Dénes vb-t értékel – „Nem várom az Eb-felkészülést”

A hetedik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti világbajnokságon, miután a zárónapon 8–6-ra nyert Montenegró ellen.

Kudarcnak élték meg a helyezést, és ezért alapvetően talán a játékuk kiegyensúlyozatlanságát okolhatják, vagy talán azt, hogy a megfelelő pillanatokban nem voltak higgadtak, fegyelmezettek – összegzett Varga Dénes olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó az InfoRádióban. Annak azért örül, hogy voltak vízilabdaszerető szurkolók, akik vasárnap egy órakor, tűző napon magas UV-sugárzásban megnézték az utolsó mérkőzésüket és szurkoltak nekik. Számukra ez volt a fő belső hajtóerő, hogy ezt a meccset megnyerjék, mert a 7. vagy 8. hely között már nem éreztek akkora különbséget.

"Fura meccs volt, tehát nyilván csalódott mind a két csapat, nem tudom, hogy ők hasonló babérokra törtek-e, mint mi, hogy reálisnak gondolták-e, hogy éremért akarnak játszani. Kicsit több pörgést vártam tőlük, de örülök neki, hogy nem volt, vagy hogy le tudtuk dominálni őket az elején. Egyébként nagyon furcsa volt a játék menete, mert elővették a régi játékvezetői felfogást, amikor nem minden kiállítás, holott eddig minden kiállítás volt. Ez a váltás egy kicsit zavaró volt, nem tudtuk hova tenni. Nincs ezzel sem gond, én szívesen játszom keményen, ahogy szerintem a csapattársaim is, de így egyik meccsről a másikra ehhez alkalmazkodni nehéz" – idézte fel az utolsó meccsüket a csapatkapitány.

Varga Dénes először azt hitte, hogy a rövid felkészülés jó lesz a csapatnak.

"Ezt tartottam is volna, ha továbbjutunk az olasz csapaton. Most azt mondom, hogy lehetett volna egy kicsit hosszabb, hogy pár dolgot letisztázzunk, de ez is kettős érzéseket vált ki belőlem:

nem tudom, hogy időre lett volna szükségünk, vagy esetleg valami sokkal többre az egész csapat és az egész stáb irányából."

Augusztus végén következik az Európa-bajnokság, az arra való felkészülést Varga Dénes egyelőre nem várja.

"Remélem, hogy ez nem hangzik nagyképűen. Engem idén rengeteg inger ért, amikkel nem is volt időm foglalkozni, és amiket nagyon szívesen lezárnék vagy magam mögött hagynék. Itt azért volt rajtunk nyomás, és szerintem nem is bírtuk el, egy kicsit sok volt nekünk, ami itt ért minket. Nagyon sajnálom ezt, de mindezt föl kell dolgozni és csak azután lehet továbblépni. (...) Pihenés annyi lesz, amennyit az idő enged, de egyébként nem feltétlen pihenésre, tétlenségre vágyom, abban szeretnék egyensúlyozni, hogy kötetlenül edzem és a családommal töltöm az időt" – mondta a következő hetekről a sportoló.

Zalánki Gergő is interjút adott a vb zárultával az InfoRádiónak. A sikertelenség okait firtató kérdésre azt mondta, hogy azt szerinte mindenki láthatta kívülről is: „nem volt csapatmunka”. Azt a beszélgetést is meghallgathatja alább.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×