eur:
394.1
usd:
370.28
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Gyászolnak a horgászok

2023. május 26-27. között Franciaországban Toul városa mellett, a Mosel-folyón rendezték meg a XV. Veterán, a V. Masters és a XXIV. Mozgáskorlátozott Világbajnokság. A magyar nemzeti válogatottak mindhárom szakágban világbajnoki címet szereztek. A hazaérkezés után azonban egy segítő csapattag meghalt.

A veterán világbajnokságot a magyar csapat nyerte 30,5 ponttal, a második helyen végző 32 pontot szerző lengyel-, valamint a 34 ponttal harmadik helyen végző horvát válogatott előtt. Timár Gábor, a válogatott rutinos versenyzője bámulatos pályafutását megkoronázva egyéniben is világbajnoki címet szerzett, az ezüstérmes Branko Matijevic és a bronzérmes Marian Masewicz előtt.

A mozgáskorlátozott világbajnokságot a magyar válogatott nyerte nagy csatában 27 ponttal, a 28 pontot szerző Horvátország előtt, a harmadik helyen pedig Olaszország végzett 35 ponttal.

A masters világbajnokságot a magyar nemzeti válogatott nyerte 40 ponttal, második a remekül hajrázó és 45 pontot gyűjtő Cseh Köztársaság csapata, harmadik helyen Szlovénia végzett 51 ponttal.

A MOHOSZ közleménye szomorú hírrel zárul. Azt írják: Dömötör Attila segítő (hivatalos csapattagként a sportolót koordináló, szintén sportoló technikai háttérember) közvetlenül a hazaérkezése után rosszul lett és életét a mentőszolgálat kiérkező munkatársai a legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták megmenteni. A MOHOSZ külön intézkedik sporttársuk méltó búcsúztatása érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×