eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Bíró Attila szövetségi kapitány a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának negyeddöntőjében, a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bíró Attila öt nap alatt csoportból csapatot akar építeni

Székelyföldi túrával kezdte meg a világbajnoki felkészülést a női vízilabda-válogatott. Bíró Attila az öt napot csapatépítésre szánja, utána kezdődik a komoly szakmai munka.

Megkezdte felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott kerete a júliusi fukuokai világbajnokságra, Bíró Attila ismét egy erdélyi összetartásra hívta meg először a játékosait. A szövetségi kapitány elsőként arról számolt be, hogy mindenki egészségesen érkezett meg a klubjából a nehéz, fárasztó és hektikus klubszezon után. Ketten tértek haza külföldről, Keszthelyi Rita Spanyolországból és Vályi Vanda Olaszországból. A válogatott Székelyudvarhelyen és környékén ötnapos ráhangoló felvezető edzőtáborral kezd, majd jövő hétfőtől a Margitszigeten folytatja napi három edzéssel a felkészülést.

A csapat kerete nem változott a tavaszhoz képest, noha a kapitány szerint a bajnoki rájátszás véghajrájában volt egy-két hullámzó teljesítmény, de az egész bajnoki szezont, illetve az elmúlt időszak válogatott mérkőzéseit mérlegelve jelölte ki a húsz játékost. "Áprilishoz képest nincs meglepetés, de a tavalyi budapesti világbajnokság óta azért folyamatosan építem be a fiatalokat, és eddig nem is vallottak szégyent, majd meglátjuk, hogy a vb-csapatba kerülésért hogy állnak helyt" – mondta Bíró Attila.

Nincs ott a keretben Czigány Dóra, aki a bajnoki véghajrában kiválóan teljesített és győzelemhez segítette az Eger csapatát. A szakvezető elmondta, ő számítana a csúcsformában lévő játékosra, de ő maga jelezte, hogy a gyermeknevelés terhei miatt a klubszereplés mellett a válogatottságot nem tudja vállalni. "Megértem a döntését, neki már a család, az anyaság fontosabb" – tette hozzá.

Az erdélyi túrán elsősorban nem a vízilabdán lesz a hangsúly. "Különböző klubokból érkező csoportot kaptam, remélem, hogy öt nap múlva igazi csapatként fogunk hazatérni" – magyarázat a kapitány. Utána aztán jön a komoly felkészülés, amelyben lesz az olaszokkal közös edzőtábor, és Long Beachben június végén világkupadöntőn várnak meccsek a csapatra, ezeken kell megtalálni a világbajnoki keretet.

A kérdésre, hogy mivel lenne elégedett július végére Bíró Attila, azonnal rávágta a választ: "Ha magyar válogatott kijutna idén nyáron a párizsi olimpiára."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×