eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Bíró Attila szövetségi kapitány a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának negyeddöntőjében, a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bíró Attila öt nap alatt csoportból csapatot akar építeni

Székelyföldi túrával kezdte meg a világbajnoki felkészülést a női vízilabda-válogatott. Bíró Attila az öt napot csapatépítésre szánja, utána kezdődik a komoly szakmai munka.

Megkezdte felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott kerete a júliusi fukuokai világbajnokságra, Bíró Attila ismét egy erdélyi összetartásra hívta meg először a játékosait. A szövetségi kapitány elsőként arról számolt be, hogy mindenki egészségesen érkezett meg a klubjából a nehéz, fárasztó és hektikus klubszezon után. Ketten tértek haza külföldről, Keszthelyi Rita Spanyolországból és Vályi Vanda Olaszországból. A válogatott Székelyudvarhelyen és környékén ötnapos ráhangoló felvezető edzőtáborral kezd, majd jövő hétfőtől a Margitszigeten folytatja napi három edzéssel a felkészülést.

A csapat kerete nem változott a tavaszhoz képest, noha a kapitány szerint a bajnoki rájátszás véghajrájában volt egy-két hullámzó teljesítmény, de az egész bajnoki szezont, illetve az elmúlt időszak válogatott mérkőzéseit mérlegelve jelölte ki a húsz játékost. "Áprilishoz képest nincs meglepetés, de a tavalyi budapesti világbajnokság óta azért folyamatosan építem be a fiatalokat, és eddig nem is vallottak szégyent, majd meglátjuk, hogy a vb-csapatba kerülésért hogy állnak helyt" – mondta Bíró Attila.

Nincs ott a keretben Czigány Dóra, aki a bajnoki véghajrában kiválóan teljesített és győzelemhez segítette az Eger csapatát. A szakvezető elmondta, ő számítana a csúcsformában lévő játékosra, de ő maga jelezte, hogy a gyermeknevelés terhei miatt a klubszereplés mellett a válogatottságot nem tudja vállalni. "Megértem a döntését, neki már a család, az anyaság fontosabb" – tette hozzá.

Az erdélyi túrán elsősorban nem a vízilabdán lesz a hangsúly. "Különböző klubokból érkező csoportot kaptam, remélem, hogy öt nap múlva igazi csapatként fogunk hazatérni" – magyarázat a kapitány. Utána aztán jön a komoly felkészülés, amelyben lesz az olaszokkal közös edzőtábor, és Long Beachben június végén világkupadöntőn várnak meccsek a csapatra, ezeken kell megtalálni a világbajnoki keretet.

A kérdésre, hogy mivel lenne elégedett július végére Bíró Attila, azonnal rávágta a választ: "Ha magyar válogatott kijutna idén nyáron a párizsi olimpiára."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×