eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az ezüstérmes Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem szeretne újabb párt kipróbálni Csipes Tamara

A kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara 500 méteren egyesben és Gazsó Alida Dórával párosban is győzött a hétvégén a női kajak szakág idei első válogatóversenyén, Szolnokon. A sokszoros világ- és Európa-bajnok az InfoRádióban azt mondta, hogy már élvezni szeretné a kajakozást és nem feltétlenül az eredményekért akar sportolni, hanem mert még bele tudja tenni szívét-lelkét.

Csipes Tamara arról beszélt, hogy a válogatóverseny előtt kapott arcüreggyulladást és ez visszavetette a felkészülésben, de ennek ellenére bízott magában, és tudta, hogy "nem lehet gond", az afrikai edzések legalábbis erre utaltak.

Mivel a tavalyi évet kihagyta, semmit sem akart siettetni, hiszen "a türelmetlenség a sportban nem kifizetődő".

"Tisztában vagyok vele, hogy ez a visszatérő évem, és ha nem vagyok olyan formában, mint Tokió előtt, azzal nincs gond.

A célom az, hogy visszakerüljek a csapatba,

a négyessel már elégedett lennék" – fogalmazott a olimpiai bajnok kajakozó.

Természetesen minél jobb formát szeretett volna, a téli felkészülés is jól sikerült, és tavasszal már látta, hogy "egy-kettőben" kell lennie, de egyelőre "topformáról" még nem beszélne.

Érzésre tehát még elmaradt a 2021-es olimpia előtti formájától, ez látszik az időkön és a konditermi állapotán is, "a súlyfeleslegről már nem is beszélve".

Augusztusban 34 éves lesz, így már nem akarja "ostorral ütlegelni" magát, hanem élvezni próbálja a kajakozást. Ezért már "nem feltétlenül az eredményért" kajakozik, hanem mert még bele tudja tenni "szívét-lelkét".

Amúgy a páros sikerén meglepődött, mert edzésen még nem érezték egymást Gazsó Alida Dórával, de a versenyen remekül mentek. Éppen ezért annak a sikernek még jobban is örült. Arról már nem is beszélve, hogy szeretné, ha nem kellene több párt kipróbálnia az olimpiáig. Összességében elégedett, hiszen szerinte tudnak még fejlődni – zárta az értékelést a válogatóról Csipes Tamara.

A teljes interjút az kétszeres olimpiai bajnok kajakozóval pénteken este fél nyolc után sugározza az InfoRádió az Ötkarika című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×