eur:
368.61
usd:
344.78
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Az ezüstérmes Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem szeretne újabb párt kipróbálni Csipes Tamara

A kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara 500 méteren egyesben és Gazsó Alida Dórával párosban is győzött a hétvégén a női kajak szakág idei első válogatóversenyén, Szolnokon. A sokszoros világ- és Európa-bajnok az InfoRádióban azt mondta, hogy már élvezni szeretné a kajakozást és nem feltétlenül az eredményekért akar sportolni, hanem mert még bele tudja tenni szívét-lelkét.

Csipes Tamara arról beszélt, hogy a válogatóverseny előtt kapott arcüreggyulladást és ez visszavetette a felkészülésben, de ennek ellenére bízott magában, és tudta, hogy "nem lehet gond", az afrikai edzések legalábbis erre utaltak.

Mivel a tavalyi évet kihagyta, semmit sem akart siettetni, hiszen "a türelmetlenség a sportban nem kifizetődő".

"Tisztában vagyok vele, hogy ez a visszatérő évem, és ha nem vagyok olyan formában, mint Tokió előtt, azzal nincs gond.

A célom az, hogy visszakerüljek a csapatba,

a négyessel már elégedett lennék" – fogalmazott a olimpiai bajnok kajakozó.

Természetesen minél jobb formát szeretett volna, a téli felkészülés is jól sikerült, és tavasszal már látta, hogy "egy-kettőben" kell lennie, de egyelőre "topformáról" még nem beszélne.

Érzésre tehát még elmaradt a 2021-es olimpia előtti formájától, ez látszik az időkön és a konditermi állapotán is, "a súlyfeleslegről már nem is beszélve".

Augusztusban 34 éves lesz, így már nem akarja "ostorral ütlegelni" magát, hanem élvezni próbálja a kajakozást. Ezért már "nem feltétlenül az eredményért" kajakozik, hanem mert még bele tudja tenni "szívét-lelkét".

Amúgy a páros sikerén meglepődött, mert edzésen még nem érezték egymást Gazsó Alida Dórával, de a versenyen remekül mentek. Éppen ezért annak a sikernek még jobban is örült. Arról már nem is beszélve, hogy szeretné, ha nem kellene több párt kipróbálnia az olimpiáig. Összességében elégedett, hiszen szerinte tudnak még fejlődni – zárta az értékelést a válogatóról Csipes Tamara.

A teljes interjút az kétszeres olimpiai bajnok kajakozóval pénteken este fél nyolc után sugározza az InfoRádió az Ötkarika című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×