eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Edin Dzeko, az Internazionale játékosa (k) fejeli a labdát a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott első, AC Milan-Internazionale mérkőzésen a milánói San Siro Stadionban 2023. május 10-én. A találkozót az Internazionale nyerte 2-0-ra.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Roberto Bregani

Az Inter kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe

Lautaro Martinez góljával az Inter 1-0-ra legyőzte az AC Milant, így kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe.

Az Inter kezdő tizenegye: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco – Lautaro Martínez, Dzeko. A Milané: Maignan – Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernandez – Tonali, Krunic – Messias, B. Díaz, Leao – Giroud.

Az első percekben Mike Maignan óriásit védett, de már „műsoron kívül”, Barella szabálytalankodott. Nem sokkal később Théo Hernandez lövése alig kerülte el a kaput.

Onana bravúrral hárította Brahim Diaz kísérletét. Jó az iram, a Milan jobban játszik, mint múlt szerdán.

Mindazonáltal túlzás lenne azt állítani, hogy fölényben lenne. Az Inter kontrollálja a játékot.

Eltelt az első félóra, az utóbbi percek elsősorban azzal teltek, hogy egymást faragták a játékosok. Ez inkább az Internek kedvez, a fekete-kékeknek nincs hova sietni.

Rafael Leao először került helyzetbe, kicselezte Acerbit, de a kapu mellé lőtt.

Az első félidő eddigi legszebb jelenetét zárta le Mike Maignan bravúrja. Hakan Calhanoglu beadása után Lautaro Martinez csúsztatta kapura a labdát.

Véget ért az első félidő. Az Internazionale 45 percnyire van attól, hogy 2010 után újra BL-döntőt játsszon.

Úgy fest, elégedettek az edzők a látottakkal, egyik oldalon sincsen csere.

Sokkal többet foglalkoznak egymással a játékosok, nagyon kevés a szép jelenet, a kapura is veszélyes akció.

Az Inter megszerezte a vezetést, összesítésben már három gól az előnye. A néhány perccel korábban beállt Romelu Lukaku visszatette a labdát Lautaro Martineznek, aki az ötösről laposan a kapuba lőtt. 1-0 az Internek.

A Milan próbál cserékkel változtatni, de de nem jut helyzetig.

A Milan sorozatban a negyedik Inter elleni mérkőzésén marad gól nélkül.

Az Internazionale, bár nem éppen látványos játékkal, de magabiztosan, kettős győzelemmel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ellenfele a szerda esti Manchester City–Real Madrid-párharc győztese lesz. A két csapat 1-1-ről folytatja.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×