eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sipőcz Richárd legyőzte az Afrika-bajnokot

A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd bejutott a nyolcaddöntőbe szombaton a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A 22 éves magyar dzsúdós a korosztályos Európa-bajnokságokon hét aranyat gyűjtött, a felnőtt mezőnyben pedig három bronzéremnél tartott a World Tour-sorozatban. A 32 között az algériai Mohamed Szofiane Belrekával kezdett, aki Afrika-bajnokságokon hétszer állhatott dobogóra, és kétszer kontinensbajnoki címet szerzett.

Első találkozójukon a Széchenyi Egyetem SE Győr sportolója eleinte nehezen tudta megmozgatni a 32 éves óriást, aki egy ízben fojtással kísérletezett. A mérkőzés a harmadik percben dőlt el, amikor Sipőcz egy csípődobással az oldalára döntötte Belrekát, ezért vazaarit kapott, majd az akciót leszorítással folytatta, és a második vazaari már ippongyőzelmet ért.

A 16 között a címvédő kubai Andy Granda következik.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×