eur:
393.2
usd:
367.42
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Lautaro Martínez, az Internazionale (j) és Fikayo Tomori, az AC Milan játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott első, AC Milan-Internazionale mérkőzésen a milánói San Siro Stadionban 2023. május 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

Különleges adatok az Inter BL-győzelméről

A városi rivális AC Milant szerda este vendégként 2-0-ra legyőző Internazionale lett az első csapat a Bajnokok Ligája történetében, amelyben két 34 év feletti játékos is gólt szerzett ugyanazon a meccsen a kieséses szakaszban – írta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet csütörtöki visszatekintésében.

A milánói városi derbin, amely a két olasz gárda BL-párharcának első összecsapása volt, a vezető találatot szerző bosnyák Edin Dzeko 37 évesen és 54 naposan, az örmény Henrih Mhitarjan pedig 34 évesen és 109 naposan volt eredményes.

Dzeko feljött a második helyre a BL-véghajrák (elődöntők, döntők) gólszerzőinek korrangsorában, melynek élén a walesi Ryan Giggs áll, aki 37 évesen és 148 naposan vette be a Schalke kapuját a Manchester United színeiben 2011. április 26-án.

Az IFFHS kiemelte, hogy az Inter először győzte le városi riválisát a nemzetközi színtéren, az előző négy meccsükből kettő döntetlennel zárult a rendes játékidőben, kettőt pedig megnyert a Milan. A szerda esti vendég ráadásul folytatta szezonbeli remek sorozatát a vetélytárssal szemben, amely felett az olasz szuperkupában 3–0-ra, a bajnokságban pedig 1–0-ra diadalmaskodott.

Az átfogóbb elődöntős statisztika ugyanakkor a jövő heti visszavágót 0–2-ről váró AC Milannak kedvez: a gárda az BEK/Bajnokok Ligája történetében a csúcsot tartva a korábbi 12 alkalomból 10-szer túljutott aktuális ellenfelén, s döntőt játszhatott. Az Inter előző nyolc elődöntőjéből ötször jutott be a fináléba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×