eur:
388.92
usd:
361.82
bux:
68122.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Lionel Messi argentin csapatkapitány egy dohai sajtóértekezleten 2022. november 21-én. Argentína másnap Szaúd-Arábia ellen játszik a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának első fordulójában.
Nyitókép: Abir Szultan

Lionel Messi szóbeli egyezségre jutott az egyik kérőjével

A mértékadó francia sportnapilap, a L’Équipe szerint megszületett a szóbeli megállapodás: Lionel Messi a szaúd-arábiai al-Hilal csapatához igazol.

A beszámoló rögzíti, hogy bár mindenben megállapodtak a felek, írásba még semmit sem foglaltak, szerződés nem született.

Az argentin világbajnok szerződése a nyáron lejár a Paris Saint-Germainnél. Azt szinte biztosra lehet venni, hogy a világsztár nem hosszabbítja meg kontraktusát. Emlékezetes, hogy a múlt héten azért kapott eltiltást jelenlegi klubjától, mert turisztikai nagyköveti felkérésének eleget téve, Rijádban, Szaúd-Arábiában járt a családjával.

Mint lejárt szerződésű játékos, Messi természetesen ingyen igazolhat bárhova a nyáron. Ugyanakkor nem kétséges, hogy amennyiben valóban az arab világ legerősebb klubjai közé tartozó al-Hilalt választja, a szaúdi klub vezetői busásan meghálálják döntését.

Egy öt nappal ezelőtti hír szerint

az ajánlat évi 400 millió euró (438 millió amerikai dollár), ami már önmagában is sokkoló összeg, de különösen az, ha tudjuk, hogy a hírek szerint Cristiano Ronaldo ennek alig több mint a felét (218 millió euró) kapja

az ugyancsak szaúdi al-Naszrnál. Messi 400 milliója minden idők legnagyobb éves fizetése lenne a sport világában.

Ugyanakkor bizonyos vélekedések szerint még az sem zárható ki teljesen – miután az argentin szupersztár és családja szívesen maradna Európában –, hogy ha a Barcelona be tudja szerezni a pénzügyi fair play alapján szükséges engedélyeket, Messi egy évre visszamegy a katalánokhoz, s csak utána igazol az al-Hilalhoz.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×