eur:
389.65
usd:
364.66
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Bíró Attila szövetségi kapitány a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának negyeddöntőjében, a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 5-én. Spanyolország-Magyarország 15-11.
Nyitókép: Illyés Tibor

Megvan Bíró Attila kerete a világkupa-selejtezőre

Kijelölte 16 fős utazó keretét a rotterdami világkupa-selejtezőre a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A hétfő óta együtt készülő bő keretből a kapitány döntése alapján Torma Luca, Rybanska Natasa, Dömsödi Dalma és Tiba Panna maradt ki.

„A kísérletezésbe ezúttal ennyi fért bele, ugyanakkor a következő selejtezőre, az athéni tornára biztosan lesznek változások” – idézte Bíró Attilát a magyar szövetség (MVLSZ) honlapja. A szövetségi kapitány kitért rá: Tiba Panna a hét második felében beteg volt, Rybanska Natasának pedig „még kell idő, hogy játékban is utolérje magát”.

Hangsúlyozta: keretében nem véletlenül hemzsegnek az utánpótláskorú játékosok, az elmúlt évek tudatos munkája fokozatosan kezd beérni, mindazonáltal hatalmas szükség van a rutinos, sokat megélt játékosokra, akiktől továbbra is „meccseldöntő produkciót” vár.

„A játékosok becsülettel dolgoztak végig a héten, sokat haladtunk előre” – szögezte le, egyúttal kiemelte az UVSE és a Ferencváros együttesével játszott edzőmérkőzések hasznosságát. Bíró Attila hétfőn Rotterdamban az olasz válogatott elleni kétkapus edzésen tesztelheti még a csapatát.

A válogatottnak a második legnagyobb holland városban sorrendben Görögország, Ausztrália és Hollandia csapata lesz az ellenfele. A csoport első két helyezettje biztosítja helyét a Long Beach-i Szuperdöntőben, ha ez sikerül, akkor a második torna Athénban már csak a szuperdöntős beosztásról dönt majd.

A női válogatott kerete a világkupa rotterdami selejtezőjére:

kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)

mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Leimeter Dóra (FTC), Keszthelyi Rita (Mataro, spanyol), Mahieu Geraldine (Dunnaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova, olasz)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×