eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A szerb Novak Djokovic ünnepel, miután három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében Melbourne-ben 2023. január 29-én. Djokovic 22. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén Rafael Nadalt, és január 30-tól újra világelső lesz.
Nyitókép: A szerb Novak Djokovic ünnepel, miután három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében Melbourne-ben 2023. január 29-én. MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake

Novak Djokovic döntött a jövőről

Április 9. fontos dátum lesz a teniszező pályafutásában.

Novak Djokovic világelső teniszező az április 9-én kezdődő monte-carlói tornán tér vissza az ATP-sorozatba.

Pénteken vált véglegessé, hogy a szerb játékos Indian Wells után a jövő héten Miamiban sem indulhat, mert nincs beoltva a koronavírus ellen, ezért nem léphet be az Egyesült Államokba. James Blake versenyigazgató elmondta, megpróbálták elérni, hogy a hatszoros miami bajnok Djokovic mentességet kapjon, de nem jártak sikerrel. Florida kormányzója, Ronald DeSantis, valamint két szenátor is tett lépéseket az ügyben a Biden-kormányzatnál, mindhiába.

Az Egyesült Államok jelenleg nem engedélyezi a be nem oltott külföldiek belépését az országba, de ez várhatóan megszűnik, amikor a kormány május 11-én feloldja a veszélyhelyzetet.

A 35 éves Djokovic tavaly az ausztrál nyílt bajnokságot is kihagyta, mert védőoltásának hiánya miatt kitoloncolták az országból. Akkor azt mondta, inkább nem indul a Grand Slam-versenyeken, de az oltást nem adatja be magának.

A 22 Grand Slam-tornagyőzelmével csúcstartó teniszező 2019 óta nem játszott Indian Wellsben és Miamiban sem. Szóvivője kijelentette, Djokovic azt tervezi, hogy az április 9-én kezdődő monte-carlói salakpályás tornán tér vissza az ATP-sorozatba, majd a boszniai Banja Lukán folytatja szereplését a májusi francia nyílt bajnokság előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×