eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marius Wolf, a Borussia Dortmund (a háttérben) és Mihajlo Mudrik, a Chelsea játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, Borussia Dortmund-Chelsea mérkőzésén Dorrtmundban 2023. február 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

A 2023-as Chelsea aligha lesz elég este a továbbjutáshoz

Szinte minden a Borussia Dortmund mellett szól a ma esti londoni labdarúgó Bajnokok ligája-nyolcaddöntő előtt – de hát azért szép a futball, mert ettől még a Chelsea akár ki is ejtheti a 2023-ban eddig tökéletes mérleggel rendelkező német csapatot.

Az első találkozót 1-0-ra megnyerte a Dortmund, Karim Adeyemi szerezte az egyetlen gólt. A német válogatott csatár néhány perccel a gólja után izomsérülést szenvedett, azóta sem tudott játszani. Dortmundban a Chelsea helyzeteket kialakított ugyan, de gólszerzésig nem jutott.

Ez az idei esztendőben az egyik legnagyobb problémája. Mármint, hogy helyzeteket kialakít, de gólt nem tud szerezni. A januári átigazolási időszakban is irdatlan pénzekkel felpumpált Kékek (érkezett, például, Mihajlo Mudrik, Joao Félix és Enzo Fernandez) nagyon-nagyon kevés gólt szereznek. Emiatt is nyertek csupán két mérkőzést eddig 2023-ban, mindkettőt (a Crystal Palace és a Leeds United ellen) 1-0-ra.

Joao Felix azt mondta a januári érkezése után, hogy „a Chelsea olyan csapat, amelyik szeret támadni, sokat birtokolja a labdát, uralja a játékot. Én éppen az ilyen játékot szeretem.” Nem is a labdabirtoklás százalékos arányával, hanem a gólokkal van a baj.

A világbajnokság befejeződése óta lejátszott mérkőzéseket tekintve, noha a Dortmund három meccsel kevesebbet játszott, 25 gólt szerzett, szemben az angol csapat hetével.

A németek csak nyolc gólt kaptak, a Kékek tizenhármat.

A legyőzöttek neve is mutatja: nem hasonló erősségű vagy még erősebb csapat ellen voltak képesek nyerni. A Brightontól nagy összegért kivásárolt Graham Potternek ezért is lett rengeteg bírálója. Eddig pontosan annyi mérkőzést nyert meg a Chelsea-vel, mint ahányat elveszített, s ez egy olyan csapat esetében, amelyet háromnegyed év alatt körülbelül félmilliárd fonttal erősítettek meg, nagyon szerény.

A ma esti mérkőzés előtt jó hír a Kékek híveinek, hogy Reece James és Christian Pulisic visszatérhet, ugyanakkor Thiago Silva sérülés, Mason Mount pedig eltiltás miatt nincsen a keretben.

A másik mérkőzésen a Benfica az idegenben szerzett kétgólos (2-0) előnyről indulva fogadja a belga FC Bruges-t. Mindkét találkozó 21 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×