eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma
A Liget parkfejlesztésének 2. ütemében elkészült kosárlabdapálya a Városligetben 2020. június 6-án. Multifunkciós sportpályákkal, futókörrel, terepjátszótérrel, újabb kutyás élményparkkal, promenáddal és megújult botanikus kerttel is gazdagodik a Városliget, a kert- és tájépítészeti felújítás őszre befejeződő második ütemében.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kiszámolták, hogy mennyi adópénzt kaphat idén a magyar sport

26 százalékkal nagyobb adóbevétellel számol a kormány az idei évben. Az adókedvezmények összesen 1840 milliárd forintra rúgnak.

A Népszava számolta ki az idei költségvetés érdekességeit. Eszerint 1840 milliárd forint adókedvezményt ad az állam.

A legnagyobb tétel a családi adókedvezmény, erre 322 milliárd forint megy. Ebből a 25
év alattiak szja-mentessége 160 milliárd forintot tesz ki. Ez utóbbival a cégek bérköltségeit csökkentik.

A sportra adható tao 133 milliárd forint. Az összes adókedvezmény az adóbevétel 12 százaléka körül alakul majd,

a sporté még az 1 százalékot sem éri el.

A lap nyomatott verziójában ugyanis úgy számol, hogy fogyasztási adóból 10187 milliárd folyik be, 4435 milliárd forintra rúgnak a lakossági jövedelemadók és a cégektől érkező befizetések.

A fogyasztási adón belül a legnagyobb tétel az áfa, amiből 7986 milliárd forintot remél a Pénzügyminisztérium, ami bő 1100 milliárdos, illetve 16,4 százalékos növekedés. Jelentős bevételnövekedést az ágazati különadóktól vár a kormány.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×