eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Eder Militao, a Real Madrid (b) és Robert Lewandowski, a Barcelona játékosa a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában játszott Real Madrid-Barcelona mérkőzésen Madridban 2022. október 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Sergio Perez

Sorsolás után: már jön is az év első El Clásicója

A Spanyol Kupa elődöntőjét játssza egymás ellen a Real Madrid és a Barcelona.

Összekerült a labdarúgó spanyol Király Kupa elődöntőjében a bajnokságban címvédő Real Madrid és a La Ligában jelenleg első FC Barcelona.

A hétfői sorsoláson eldőlt, hogy a klasszikus párharc első mérkőzésén a fővárosi csapat lesz a pályaválasztó, míg a másik ütközetben az Osasuna, amely az Athletic Bilbaóval csap majd össze.

Az eddigiektől eltérően az elődöntőben már kétmeccses csaták lesznek, melyekben nem érnek majd többet az idegenben szerzett gólok, azaz ha a két összecsapás után döntetlen az állás, hosszabbítás következik. Az első találkozókat február 7-9-én, a visszavágókat március 1-3-án kell megrendezni, a sorozat május 6-án zárul Sevillában.

A versenyben maradt négy csapat összesen 73 alkalommal hódította már el a kupát. Közülük egyedül az Osasunának nem sikerült még nyernie - döntőben is csupán egyszer, 2005-ben szerepelt -, a másik három tradicionális klub viszont győzelmeivel kiemelkedik a mezőnyből.

  • Az FC Barcelona 31 sikerrel első helyen áll az örökrangsorban, a katalánokat
  • az Athletic Bilbao követi 23-mal, majd
  • a Real Madrid 19-cel.

(Nyitóképünkön Eder Militao, a Real Madrid és Robert Lewandowski, a Barcelona játékosa a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában játszott Real Madrid-Barcelona mérkőzésen Madridban 2022. október 16-án.)

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×