eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A magyar játékosok, elöl Hanusz Egon, Bodó Richárd egyenlítő góljánál 28-28-as állásnál a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzés utolsó másodperceiben a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kézilabda-vb – Megszólalt az igen önkritikus irányító

Javulhat annyit a magyar férfi kézilabda-válogatott jövő márciusig, hogy akkor kiharcolja helyét a párizsi olimpián – mondta az InfoRádiónak a csapat irányító játékosa, Hanusz Egon. A 8. hely után arról is beszélt, hogy fájlalja az aranyérmes dánok elleni nyolcaddöntő kiütését.

"Összességében elég hullámzó" – így értékelte az InfoRádióban a világbajnokságon 8. helyen zárt magyar férfi kézilabda-válogatott szereplését a csapat irányítója, Hanusz Egon.

Csalódottság és boldogság tehát egyszerre van jelen bennük, miután a helyezéssel biztosították helyüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán.

Pozitív, negatív

Pozitívumként élte meg az Izland elleni varázslatos fordítást a hajrában, "ami nagyon sokat segített a célok elérésében", de Korea legyőzésekor is szerinte "stabil teljesítményt" nyújtottak, és a brazilok ellen is szoros csatában sikerült nyerniük.

Mélypontok?

"Az első a Portugália elleni mérkőzést követően jött. Egyáltalán nem úgy történt a mérkőzésen, ahogy terveztük, és a dánok elleni 17 gólkos vereség is úgy gondolom, hogy magáért beszél, ez nem az, amit mi elvárunk magunktól vagy bárki más elvár.

Ha egy világbajnok ellen így kezd egy csapat, akkor át fognak menni rajta"

- ecsetelte.

A további történéseket boncolgatva - az a válogatott, amely képes legyőzni Izlandot, hogy kaphat ki Norvégiától 8 góllal... - azt mondta: erre nagyon nehéz választ adni.

"Az lenne a cél..."

"Nekünk az lenne a cél, hogy stabil teljesítményt tudjunk hozni, és ne az legyen, hogy ekkora előnyt adunk egy csapatnak, vagy van egy 5-10 perces periódus, amikor tényleg elrendezzük a sorsunkat" - beszélt önkritikusan Hanusz Egon, aki szerint ezen a szinten már nem férne bele, hogy percekig egy csapat minden labdát eladjon, és sorra kapja a lerohanásgólokat.

A vb végén Egyiptomot kellett volna megverni a 7. helyért, de a kétszeri hosszabbítás sem billentette a magyarok felé a mérleg nyelvét (35-36).

"Szinte az első félidő egészét odaajándékoztuk nekik... Nagyon sokat hibáztunk a kapus ellen is, a második félidőben aztán megmutatta a csapat a tartását, örülök, hogy vissza tudtunk jönni, döntetlenre hozva a mérkőzést. A hosszabbításban apró dolgokon múlott a végeredmény" - idézte fel.

Ha szerinte jövő márciusig az áhított stabil kézilabda kialakul a csapat játékában, vagyis hozni tudja folyamatosan azt a teljesítményt, amit a mostani vb "jobb meccsein", s megfelelő akarat és tűz is társul mindehhez, akkor elérhető az áhított kijutás a 2024-es olimpiára, igaz, nem tudni, kivel kell majd megmérkőzni.

A teljes interjút kedd 19.30-kor hallhatja az InfoRádió Hetes című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×