eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Futball-labda a pestszentlőrinci Vilmos Endre Sportcentrumban 2017. április 27-én. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elindította a Budapesti Pályafejlesztési Programot, melynek első együttműködési megállapodását a XVIII. kerületi önkormányzattal írta alá.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Dénes Ferenc: aki vitatja a magyar foci sikereit, az nevetségessé teszi magát

A magyar labdarúgó válogatott a Nemzetek Ligájában, a Ferencváros pedig az Európa Liga őszi csoportkörében remekelt. A sportközgazdász szerint a korábbi évtizedek eredményeihez hasonlítva érdemes vizsgálni a sikereket, és ennek alapján fantasztikus évet zárt a magyar labdarúgás.

"Szerintem fantasztikus éve volt a magyar labdarúgásnak, és ezzel akárki próbál vitatkozni, inkább nevetségessé teszi magát" – jelentette ki az InfoRádiónak Dénes Ferenc sportközgazdász.

Úgy fogalmazott: lehet ilyen érveket mondani, hogy a Nemzetek Ligája "senkit nem érdekel", a németek leszerepeltek, és az angolok sem nyerték meg a világbajnoki címet, de ezen inkább mosolyogjunk egy sort.

A sportközgazdász azzal érvelt, hogy

a német és az angol válogatottat legyőzni mindenkor óriási teljesítmény, ráadásul ezt egy versenyrendszeren belül, nem szerencsével érte el a magyar csapat.

Mindezt az ellenfelek is elismerték, és "megemelték a koronájukat" a magyar válogatott előtt, ami óriási élmény volt a szurkolóknak.

Dénes Ferenc szerint a Ferencváros Európa-ligában való szereplésének is óriási jelentősége van. "A Manchester United és a Barcelona selejtez azért, hogy a Ferencvárossal meg tudjon mérkőzni. Ez furcsa, de igaz" – állapította meg. Egy kupamérkőzést elvinni egy hatvanezres stadionban abban a biztos tudatban, hogy telt ház lesz, attól nagyon távol voltunk az elmúlt évtizedekben.

"Ha azt az utat nézzük, amit bejárt a magyar labdarúgás, hogy tavasszal versenyző csapat van a nemzetközi kupákban, az szerintem egy fantasztikus dolog" – hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×