eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Lipcse, 2022. október 15.Emil Forsberg, az RB Leipzig játékosa (j) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal, miután megszerezte csapatának első gólját a Hertha BSC ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. október 15-i mérkőzésén a lipcsei Red Bull Arénában.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Jan Woitas

Lipcsében már nem zárják ki a Bundesliga-győzelmet

Max Eberl új sportigazgató szerint azért a Bayern München jóval előttük jár.

Max Eberl, a három magyar futballistát is foglalkoztató RB Leipzig új sportigazgatója szerint nem elképzelhetetlen, hogy a csapat megnyerje a német bajnokságot.

"A három nagy közül a Bayern München mérföldekkel előrébb tart, mert több évtizedes munkával anyagilag is előnyt kovácsolt magának. A Lipcsének és a Dortmundnak is ezt kell tennie" - mondta a szakember a Sport Bildnek.

Hozzátette: tisztában van azzal, hogy a sikerhez szerencse is kell.

"Ha az ember valami különlegest akar elérni, ahhoz sok mindennek össze kell jönnie. De a futballban ezzel együtt az a szép, hogy érdemes harcolni, még ha kicsinek is tűnik az esély" - fogalmazott a 49 éves Eberl.

A Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig - amely jelenleg harmadik a Bundesliga tabelláján - a világbajnoki szünet után,

január 20-án éppen a címvédő és listavezető Bayernt látja vendégül.

Eberl az interjúban hangsúlyozta, a céljuk elsősorban az, hogy tehetségeket találjanak, és a klubhoz csábítsák őket.

"A Lipcse ezeknek a futballistáknak tud sokat kínálni: nemcsak anyagi lehetőségeket, hanem játékperceket, perspektívát, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek, és trófeákat nyerhetnek" - mondta a hónap elején munkába állt új sportigazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×