eur:
393.43
usd:
368.31
bux:
66118.65
2024. április 24. szerda György
Ulrik Kirkely, a dán csapat vezetőedzője a női kézilabda Bajnokok Ligája 11. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Odense HB mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. január 23-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Dán edző követi Ambros Martínt Győrben, brazil játékos is érkezik

A dán Ulrik Kirkely irányítja a nyártól a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának szakmai munkáját.

Júliusban a dán bajnok Odense jelenlegi trénere veszi át a csapat irányítását, közölte a Győri Audi ETO KC. Endrődi Péter ügyvezető azt is elmondta, hogy a trénerrel 2+1 évre szóló megállapodást kötöttek.

Az 50 éves szakember válogatottak mellett is dolgozott már korábban, a női szakágban a japán együttesnél volt szövetségi kapitány, valamint a dánoknál másodedző - Jan Pytlick segítője -, a férfiaknál Szaúd-Arábia együttesét irányította.

Novemberben jelentették be, hogy a jelenlegi vezetőedző, Ambros Martín és a klub vezetése nem hosszabbítja meg a szakember idény végén lejáró szerződését.

A győriek egy új játékos érkezését is jelezték: a nyáron csatlakozik a kerethez a belső posztok mindegyikén bevethető brazil válogatott Bruna de Paula. A játékossal ugyancsak 2+1 évre állapodtak meg.

A 26 éves kézilabdás jelenleg a francia Metz erőssége, korábban a Nantes és a Fleury csapataiban szerepelt. Francia bajnok, a brazil válogatottal a pánamerikai és dél-amerikai bajnokságokon gyűjtött be aranyérmeket. A nemzeti csapatban 48 mérkőzésen 141 gólt szerzett. A Bajnokok Ligája most zajló kiírásban 9 forduló alatt 55 gólt szerzett, ebből négyet lőtt Győrben vendégként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×