eur:
389.33
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A győri csapat ünnepel a bajnoki trófeával a női kézilabda NB I Győri Audi ETO KC - Motherson Mosonmagyaróvári KC mérkőzés végén a győri Audi Arénában 2023. május 27-én. A 17. alkalommal aranyérmes Győri Audi ETO KC 30-25-re legyőzte a Mosonmagyaróvárt az idény utolsó játéknapján.
Nyitókép: Krizsán Csaba

A hazai sorozatok megnyerése alapelvárás, de a BL-ben is ismét nagyot alkotna az újjáalakuló ETO

A Győri ETO női kézilabdacsapata felfrissített kerettel, új edzőkkel és újfajta játékstílussal várja a szezonrajtot. Szabó Tamás, a klub kommunikációs és nemzetközi igazgatója a felkészülésről és a tervekről is beszélt az InfoRádió Hetes című magazinműsorában.

A címvédő Győr szerdán, hazai pályán a Békéscsaba ellen játssza első bajnoki mérkőzését az új idényben, a Bajnokok Ligájában pedig szeptember 10-én a francia Brest vendégeként kezd az immár Ulrik Kirkely vezetésével készülő együttes.

Szabó Tamás úgy fogalmazott, a csapat egy kicsit változott, a célok azonban nem. Teljesíteni szeretnék a szurkolók vágyait, így a magyar bajnokságban címvédőként megőriznék első helyüket, a Magyar Kupa pedig presztízsértékkel bír számukra, ezért visszahódítanák és visszahoznák Győrbe a serleget. A Bajnokok Ligájában ismét elvárás a klubtól, hogy a 2023/2024-es szezon végén biztosítsa helyét a budapesti négyes döntőben. „Ha pedig már ott vagyunk a Final Fourban, miért ne álmodhatnánk egy nagy eredményről, persze azt még nagyon nehéz megmondani, mi történik majd június 1-jén és 2-án Budapesten” – tette hozzá a Győri Audi ETO KC kommunikációs és nemzetközi igazgatója.

A Rába-partiak öt edzőmérkőzést játszottak a nyáron és valamennyi találkozót megnyerték.

A zöld-fehérek az MTK-t 40-24-re, míg a Dunaújvárost 39-16-ra győzték le a hazai ellenfelek közül, de komoly játékerőt képviselő külföldi csapatokkal szemben is pályára léptek. Az Európa-liga legutóbbi kiírásában aranyérmes Ikast ellen hét góllal, Ulrik Kirkely előző klubja, az Odense ellen három góllal diadalmaskodtak a győriek, míg a francia Nantes együttesét 31-30-ra múlták felül.

Szabó Tamás megjegyezte, messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni a felkészülési meccsekből, de nagyon örültek a stábtagok és a játékosok a győzelmeknek, valamint a jó teljesítményeknek. A csapat játéka alakul, egyre olajozottabban működik az előzetesen elképzelt játékrendszer. A már említett Ulrik Kirkely és segítője, a szintén Odenséből érkező Kristian Danielsen újfajta irányt jelöltek ki a Győri ETO-nál. Ambros Martín értelemszerűen a spanyol stílust, a sokpasszos játékot részesítette előnyben, az új stáb viszont az északi együttesekre jellemző játékelemeket szeretné viszont látni az edzéseken és a mérkőzéseken.

Szabó Tamás meglátása szerint elérkezett az idő a váltásra és az új stílus reményeik szerint eredményes is lesz, hiszen a győri keret gerincét skandináv játékosok alkotják. A szurkolóknak és a szakmabelieknek első blikkre talán furcsa is lesz a győri csapat vadonatúj játéka, de nagyon sokat vár a vezetősség és a stáb a változtatásoktól.

Fodor Csenge a Nantes elleni edzőmérkőzésen egy felugrásból leérkezve komolyabb térdsérülést szenvedett. Az MRI-vizsgálat után kiderült, hogy a junior világbajnok balszélső hátsó keresztszalagja részlegesen elszakadt. Az ő kiesése érzékeny veszteség a győri csapat számára, de az jó hír, hogy a konzervatív kezelés várhatóan elegendő lehet a lábadozása során.

„Ha minden jól megy, két hét múlva már megtudhatjuk, mikor térhet vissza.

Ha a legjobb forgatókönyv valósul meg, akkor az ősz végén vagy a tél elején állhat majd újra a csapat rendelkezésére”

– mondta az InfoRádió Hetes című magazinjában Szabó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×