eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 26. vasárnap Evelin, Fülöp
Udvardy Luca játszik az oldalán Drahota-Szabó Dorkával a Babos Tímea, Jani Réka páros ellen a salakpályás budapesti női tenisztornán a Római Teniszakadémián 2021. július 12-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

25-25 millió forint két magyar sportolónak

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár Tehetség Plusz néven új támogatási rendszer indulását jelentette be. Kettőt már meg is neveztek.

Az államtitkár közösségi oldalára feltöltött videóból kiderül, hogy Udvardy Luca, a Budapesti Honvéd SE 17 éves teniszezője - aki idén juniorként döntőt vívott Wimbledonban - a párosban négyszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea nyomdokaiba lépne.

"A nagy győzelmekhez a rengeteg edzésen túl olykor még a kiemelkedő tehetségeknek is szükségük van segítségre, hogy az olimpiai érem ne csak álom maradjon" - hangsúlyozta Schmidt Ádám. "A Tehetség Plusz programban a sportági szövetségek ajánlása alapján bekerülőket évi 25 millió forinttal segíti az államtitkárság, a vissza nem térítendő támogatás felkészülésre és versenyeztetésre használható fel."

A másik támogatott tehetség Berecz Zsombor sportágából érkezik, ugyanis a videóban az olimpiai ezüstérmes vitorlázó felvezetése után bemutatkozik Szabó Roni Oszkár, az Egis SE versenyzője, aki 19 évesen már ötszörös magyar bajnoknak vallhatja magát.

"A tenisz és a vitorlázás után hamarosan újabb sportágak tehetségeit jelenthetem majd be" - tette hozzá Schmidt Ádám.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×