eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Vámos Petra (k), valamint a német Mia Zschocke (b) és Maren Weigel (j) a Magyarország - Németország női kézilabda felkészülési mérkőzésen a tatabányai sportcsarnokban 2022. október 31-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Vámos Petra: az Eb-n a nyolcba kerülés a cél

A legjobb nyolcba kerülés a magyar női kézilabda-válogatott célja a pénteken rajtoló Európa-bajnokságon. Ezt Vámos Petra nyilatkozta az InfoRádiónak.

A válogatott az elmúlt napokban két felkészülési meccset játszott Tatabányán. Előbb 33-28-ra verte Romániát, majd 31-20-ra kikapott a németektől. Az utóbbi meccs nehézségeiről szólva Vámos Petra a támadójáték hiányosságait és az ellenfél kapusának parádés védését említette.

Azt is elismerte, hogy nem kellőképpen használták ki a ziccereket, illetve nem tudták megállítani a németek előnyszerzését.

"Lehet, hogy még az első két passznál ott voltunk, de a harmadik, negyedikre már lemaradtunk, és ebből szinte száz százalékos ziccereket lőttek"

– sorolta a németek elleni vereség okait a válogatott játékosa.

Mint mondta, a magyar csapat gólhelyzeteinek kihagyása egyértelműen a koncentráció hiányára vezethető vissza. Most fejben nem úgy voltak ott, és fel kell venniük ezt a fajta ritmust, mert sokkal gyorsabb a játék és "muszáj, hogy oxigén legyen az agyban". A németek az első félidőben hét góllal vezettek, de a másodikban sikerült hárommal szépíteni. Akkor "felcsillant a remény", mivel a tavalyi világbajnokságon is hasonló volt a forgatókönyv. Részben sikerült új energiákat mozgósítani, de utána ismét több lett a hiba.

"Ebből a meccsből mindenképpen tanulnunk kell" - folytatta. Majd hozzá tette:

"Úgy gondolom, ezek nem akkora hibák, amiket pár nap alatt ne lehetne javítani"

Vámos Petra szerint elsősorban a védekezésre és az egymásra hangolódásra kell koncentrálniuk.

Arról is bezsélt, hogy a hét a hat elleni játék meghúzása abszolút logikus döntés volt, ott tudtak az első félidő végén gólokat szerezni, hétmétereseket kiharcolni. Megjegyezte: a kétirányítós játék, főleg a húzás-kontrákra építő támadójáték jó lehet, mivel átlövők híján vannak. Most, a közelgő Eb előtt erre próbálnak ráállni.

Vámos Petra úgy vélte: kedvező a sorsolás, de mindig egy meccs van a fókuszban, mert minden győzelemre, pontra szükség van ahhoz, hogy a továbbiakban esélyük legyen. Az Eb-n a cél az első nyolcba kerülés, de az olimpiai kvalifikáció megszerzése is fontos a magyar válogatott számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×