eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin
Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíján 2022. október 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/Danial Hakim

F1: a pilóták megelégelték az esőt, új ötletet dobtak be

Egy eddig soha nem alkalmazott javaslattal álltak elő, ami gyorsítaná a verseny újraindítását esős időben.

A Forma–1 versenyei alatt gyakran esős az idő, emiatt többször megszakítják vagy eltolják a futam indítását. Miután az idei Szingapúri és Japán Nagydíj is csak jóval a rajt eredetileg kitűzött időpontja után indult el az eső miatt, a pilóták közösen kijelentették: jobb megoldásokra van szükségük annak érdekében, hogy hamarabb meghatározhassák a pálya állapotát. – írja a motorsport.hu.

A pilóták érdekvédelmi szervezete előállt az információs körök ötletével.

A pilóták szerint nem ideális, hogy jelenleg csak a biztonsági és orvosi autót használnak a pálya állapotának felmérésére, mert azok teljesítménye nem azonos a Forma-1-es autókéval.

Ehelyett bizonyos időközönként ezt a versenyzők tennék meg saját autóikkal – akár egyedül, akár a biztonsági autó “segítségével”. A versenyirányítás így pontosabb képet kaphatna esőben a körülményekről, hisz az közvetlenül az érintettektől jönne, így könnyebb lenne dönteni arról, mikor indulhat el vagy újra az adott esemény.

Az ötlet bevezetéséhez a szabályokat is át kellene írni, és tisztázni kellene, hogy az információs körök beleszámítanak-e a megtett versenytávba, vagy ha nem, miként pótolják az elégetett üzemanyagot, amit alapvetően a versenyre szántak. Vélhetően módosítani kellene az abroncsok használatra vonatkozó és a parc fermé szabályt is.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×