eur:
395.03
usd:
372.04
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A győztes magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert.
Nyitókép: Illyés Tibor

Már ki is jött a magyar válogatott teljes Eb-selejtezős programja

Idehaza kezd és zár a csapat Bulgária, illetve Montenegró ellen.

Az európai szövetség elkészítette a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének menetrendjét, mely szerint a magyar válogatott 2023. március 27-én hazai pályán, Bulgária ellen kezdi és november 19-én szintén hazai környezetben Montenegró ellen zárja a sorozatot.

A magyar szövetség (MLSZ) vasárnap este honlapján közölte Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának menetrendjét. A vasárnap déli sorsoláson az első kalapból húzott csapat tavasszal csupán egy találkozón lép pályára, majd júniusban Montenegróban szerepel és Litvániát fogadja.

A legnagyobb riválisnak számító, világbajnoki résztvevő szerb együttessel szeptember 7-én és október 14-én csap össze,

előbb idegenben.

A selejtezőben tíz csoportban zajlanak majd a küzdelmek, s azok mindegyikéből az első kettő jut ki a 24 csapatos kontinensviadalra. A maradék három helyért 12 csapat küzdhet meg a 2024 márciusában esedékes pótselejtezőkön, melyben - a Nemzetek Ligájában kivívott nyolcadik helynek köszönhetően - szinte biztosan szerepelhetne a magyar válogatott, amennyiben nem jár sikerrel a hagyományos selejtezőkön. Az A, B és C divízió "pótvizsgára szoruló" csapatainak ugyanis egyaránt négy-négy hely jár. Ez azt jelenti, hogy a magyarok sikertelen selejtezősorozat esetén csak akkor nem javíthatnak a pótselejtezőn, ha a Nemzetek Ligájában előtte végző hét együttesből - a holland, a horvát, a spanyol, az olasz, a dán, a portugál és a belga - legalább négy lemaradna az Eb-részvételt jelentő első két helyről a saját selejtezőcsoportjában.

A németországi Eb-t 2024-ben június 14. és július 14. között rendezik.

A magyar válogatott Eb-selejtezős programja

  • Március 27.: Magyarország-Bulgária 20.45
  • Június 17.: Montenegró-Magyarország 18.00
  • Június 20.: Magyarország-Litvánia 20.45
  • Szeptember 7.: Szerbia-Magyarország 20.45
  • Október 14.: Magyarország-Szerbia 20.45
  • Október 17.: Litvánia-Magyarország 20.45
  • November 16.: Bulgária-Magyarország 20.45
  • November 19.: Magyarország-Montenegró 15.00
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×