eur:
393.83
usd:
368.22
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A győri Yvette Broch (k) és Stela Posavec, a horvát csapat játékosa (b) a kézilabda női Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Lokomotiva Zagreb mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. október 9-én.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Kézi-BL: épp dupla annyi gólt lőtt a Győr, mint a vendége

Már a félidőben is hasonló volt a gólarány.

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 32-16-ra legyőzte a horvát Lokomotiva Zagreb csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, B csoport

Győri Audi ETO KC-Lokomotiva Zagreb (horvát) 32-16 (15-8)

lövések/gólok: 47/32, illetve 33/16

gólok hétméteresből: 6/2, illetve 3/2

kiállítások: 8, illetve 6 perc

Az ötszörös BL-győztes hazaiak keretéből Ana Gros, Stine Oftedal, Jelena Despotovic, Kari Brattset és Line Haugsted is hiányzott.

Lena Ivancok, a horvátok kapusa az első 12 percben mindhárom győri büntetőt kivédte, csapata ennek és a masszív védekezésnek köszönhetően jól tartotta magát. Tudatosan lassították a játék tempóját a vendégek, de az ETO vezetése nem forgott veszélyben. A szünet előtti hajrában több mint másfél percig kettős emberelőnyben volt a házigazda, amely a kezdeti nehézségek ellenére 15-8-ra vezetett ekkor.

A második felvonásban támadásban és védekezésben is gördülékenyebben kézilabdázott a Győr, a különbség elérte, majd meghaladta a tíz gólt. A csereként beállt 19 éves Ogonovszky Eszter háromszor is betalált, csapata a hajrában nyújtotta a legjobb, leglátványosabb teljesítményt, a meccset egy 7-1-es sorozattal és fölényes sikerrel zárta.

A hazaiaknál Fodor Csenge és Estelle Nze Minko hét-hét, Anne Mette Hansen öt góllal, Sandra Toft 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A túloldalon Klara Birtic volt a legeredményesebb három találattal, Lena Ivancoknak nyolc védése volt.

A két csapat harmadik egymás elleni BL-mérkőzésén a harmadik győri siker született.

A két győzelemmel és két vereséggel álló Ferencváros jövő szombaton a BL-címvédő norvég Vipers Kristiansandot fogadja Érden, a három sikerrel és egy vereséggel rendelkező Győr pedig vasárnap az ugyancsak norvég Storhamar HE otthonába látogat.

A Vipers vasárnap 32-30-ra kikapott a 2021. március 31. óta veretlen német Bietigheim otthonában, Szikora Melinda 17 lövést hárított 37 százalékos védési hatékonyság mellett.

Korábban az A csoportban: Krim Mercator Ljubljana (szlovén)–FTC-Rail Cargo Hungaria 30-32 (15-15)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×