eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gálicz Pétert vízimentő hozza ki a partra a férfi nyíltvízi úszók 25 kilométeres, a kedvezőtlen időjárás miatt megállított versenyén a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án.
Nyitókép: Gálicz Pétert vízimentő hozza ki a partra a férfi nyíltvízi úszók 25 kilométeres, a kedvezőtlen időjárás miatt megállított versenyén a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

A vizes Eb sokkoló képei - "nem lehet eredményt hirdetni 25 kilométeren"

Gellért Gábor szövetségi kapitány szerint képtelenség eredményt hirdetni a nyíltvízi úszók 25 kilométeres számában a római Európa-bajnokságon. Végül nem is hirdettek végeredményt.

A szakág leghosszabb versenyét szombat délután a hatalmas hullámok miatt le kellett állítani.

"Alapvetően amikor keresztbe felteszik a piros-sárga zászlót, ott helyben vége kellene, hogy legyen a versenynek. Viszont mivel egyetlen időmérő kapu sem volt, ezért a bírók azt sem tudhatják, ki hányadik helyen állt, ráadásul voltak, akiket egyszerűen hagytak tovább úszni" - nyilatkozott az MTI-nek a szakember.

Hozzátette, régen véget kellett volna már vetni a viadalnak: "Olyan hullámok voltak, hogy a tőlünk száz méterre lévő gyerekeket nem láttuk, többen kiabáltak, nemcsak magyarok, hogy +félünk, nem bírjuk tovább+" - jegyezte meg a szakember, és hozzátette, a vasárnapi folytatás is kérdéses, hiszen a kaput rommá törték a hullámok.

Gellért Gábor elmondta, ebben a helyzetben képtelenség eredményt hirdetni, és ugyanezen az állásponton vannak például a németek és a franciák is, noha az olaszok több éremben reménykednek.

Az ostiai tengerpartnál zajló viadalon négy magyar volt érdekelt a 25 km-es versenyben. Gálicz Péter és Vas Luca nem sokkal a kaotikus események előtt feladta a küzdelmet, míg Balogh Vivien és Sárkány Zalán a nem mindennapi befejezés után jött ki a vízből.

A szervezők először csak annyit közöltek, hogy a versenyt megállították, az eddigi utolsó információ pedig az volt, hogy minden úszó biztonságban a partra érkezett. Hivatalos eredmény továbbra sincs.

Ostia, 2022. augusztus 20.
Versenyző a nyíltvízi úszók célplatformjánál a 25 kilométeres, kedvezőtlen időjárás miatt megállított versenyén a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Versenyző a nyíltvízi úszók célplatformjánál a 25 kilométeres, kedvezőtlen időjárás miatt megállított versenyén a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Ostia, 2022. augusztus 20.
A nyíltvízi úszók célplatformja a 25 kilométeres, kedvezőtlen időjárás miatt megállított versenyén a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
A nyíltvízi úszók célplatformja a 25 kilométeres, kedvezőtlen időjárás miatt megállított versenyén a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Ostia, 2022. augusztus 20.
Balogh Vivien a női nyíltvízi úszók 25 kilométeres, a kedvezőtlen időjárás miatt megállított versenyén a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Balogh Vivien a női nyíltvízi úszók 25 kilométeres, a kedvezőtlen időjárás miatt megállított versenyén a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Ostia, 2022. augusztus 20.
Gálicz Pétert (b2) vízimentők hozzák ki a partra a férfi nyíltvízi úszók 25 kilométeres, a kedvezőtlen időjárás miatt megállított versenyén a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Gálicz Pétert (b2) vízimentők hozzák ki a partra a férfi nyíltvízi úszók 25 kilométeres, a kedvezőtlen időjárás miatt megállított versenyén a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×