eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Szalai Ádám, az FC Basel játékosa (b) gólt rúg Chris Hegarty, a Crusaders játékosa (j) mellől a labdarúgó Konferencia-liga második selejtezőfordulójában a bázeli St. Jakob Park Stadionban 2022. július 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Georgios Kefalas

Beleszállt Szalai Ádámba klubja legendája

Erni Maissen szerint egyszerűen nem elég, amit a magyar csatár és társai támadásban nyújtanak.

A Basel történetének legrosszabb szezonkezdetét éli meg a bajnokságban, aminek az okát elsősorban a csapat gólképtelenségében látják Svájcban – az együttes négy meccsen csak két gólt lőtt, így a nyolcadik helyen áll a tízcsapatos bajnokságban. A klub legendája, Erni Maissen – aki összesen 13 évig erősítette játékosként a Baselt és két bajnoki címet nyert – nem is finomkodott a teljesítménnyel kapcsolatban, és élesen bírálta a játékosokat, köztük Szalai Ádámot.

A nau.ch szerint, amit a csakfoci.hu szemlézett, bár a Basel vasárnap elsöprő fölényben játszott hazai pályán a Lugano ellen, mivel a piros–kékeknek ezúttal sem sikerült betalálniuk, a hosszabbításban szerzett két Lugano-gól után pont nélkül maradtak.

Maissen ettől függetlenül úgy látja, hogy ugyan a Baselnek „sok jó csatára van”, a stílusukat tekintve „mindannyian nagyjából egyformák”. Ha van hely, akkor kiválóan tudnak érvényesülni, de ha szorul a helyzet, akkor elkapkodják a helyzeteket.

„Lassan láthatjuk, hogy ez egyszerűen nem elég” – mondta Szalai Ádámról keményen a klublegenda, aki szerint ha valaki „olyan lassú és merev, mint ő”, akkor nem lehet sikeres a svájci élvonalban. A megoldás az lehetne, ha „a megfelelő időben a megfelelő helyre állna, de ezt sem teszi”. Maissen szerint jobb lett volna egy másik „topjátékost” szerződtetni, de az FCB-nek most „azzal kell beérnie, amije van”.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×