eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin
Az FC Barcelona spanyol labdarúgóklubhoz szerződött Robert Lewandowski lengyel labdarúgót bemutatják a barcelonai Camp Nou stadionban 2022. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Szombat este kezd a Barça, de még nem tudja, kikkel

A La Liga, spanyol labdarúgó-bajnokság legfontosabb kérdése: mikorra tudja a Barcelona regisztráltatni az új szerzeményeit? Természetesen az ottani internetes portálok folyamatosan követik a helyzetet, kétségeik vannak, hogy mindez sikerül a szombat esti, a Rayo Vallecano elleni mérkőzés kezdetéig.

A barcelonai Sport szerint a Barça már eladta a következő 25 évre televíziós jogainak 25 százalékát, miként a Barça Studios 25 százalékát. Szükség van a továbbiakban arra is, hogy eladjon százmillió euróért 24,9 százalékot ugyanebből a GDA Luma alapnak, de ennek kivitelezése még nem történt meg. Emiatt találkoztak a klub csúcsvezetői már péntek korán reggel az irodában, igyekeznek mindent elintézni.

(A teljes képhez hozzátartozik: nem kizárólag a Barcelona nem tudja igazolni a La Ligánál új szerzeményeit. Hasonlóan nehéz helyzetben van a Betis és a Cádiz is.)

A katalánoknál az újonnan szerződtetett Kessié, Christensen, Raphinha, Lewandowski és Koundé regisztrálása mellett meg kell oldani az új szerződést kötő Dembélé és Sergi Roberto ügyét is.

Abban az esetben, ha Xavi mindenkire számíthatna, valószínűleg a Ter Stegen – Araujo, Christensen, Eric Garcia, Jordi Alba – Busquets, Pedri, Gavi – Raphinha, Lewandowski, Dembélé tizeneggyel kezdené a bajnokságot. A teljes támadósor helyett újat kell pályára lépni, ha nem sikerül a papírokat elintézni, Aubameyang, Depay és Ansu Fati kezdhet. Érdekes, hogy közülük Aubameyang és Depay is Angliába távozhat a következő két hétben.

Ugyancsak a barcelonai Sport szerint miután a Barça tavaly a második helyen végzett a La Ligában, és nem jutott túl a Bajnokok Ligája csoportkörén, az idei szezon céljainak egészen másnak kell lenniük. „Xavi Hernández csapata minden csapatrészben kulcsfontosságú erősítést kapott – akik nagyon jól teljesítettek a felkészülési időszakban – és várhatóan még néhányan érkeznek az átigazolási piac vége előtt. Xavi jó futballt ígér, és máris egyértelművé tette, hogy a 4-3-3-as felállást fogja preferálni. A katalán csapat bő keretének köszönhetően ugyanakkor bővíthetik taktikai repertoárjukat, különösen igaz ez a különböző védekezési rendszerekre” – írta a Sport.

Sokkal csendesebb volt a nyár a szerdán az UEFA Szuperkupáját elnyerő, legutóbbi két tétmérkőzésén két trófeát nyerő Real Madridnál. Gareth Bale elment Amerikába, de ő az elmúlt időszakban már csak a fizetési listán tartozott az élbolyba, nem a teljesítménye alapján. Két játékos érkezett, Aurélien Tchouaméni, aki a maga 80 millió eurójával a nyár legdrágább vétele a La Ligában, valamint az ingyen megszerzett Antonio Rüdiger, a Chelsea-től érkezett német válogatott. Mindketten csak csereként álltak be szerdán Helsinkiben az Eintracht Frankfurt ellen, de kétségtelen, hogy Rüdiger megszerzése nagyban növeli a védősor összetételének lehetőségeit, akár három középhátvédes, akár négyvédős rendszerben is tud majd játszani a csapat.

Az Atlético Madrid szinte minden kulcsjátékosát megtartotta, s érkezett a belga Axel Witsel, illetve visszatért kölcsönadásból Álvaro Morata és Saul Niguez. (Kérdéses, hogy Morata marad-e.) A bajnoki negyedik Sevilla elveszítette Diego Carlost, Koundét, a kölcsönszerződés lejárta után Anthony Martialt, de érkezett LAex Telles és Isco.

A spanyol élvonal klubjainak többsége nincs jó anyagi helyzetben, a nyári (eddigi) költések még a felét sem érik el a koronavírusjárvány előtti időszaknak. Sőt, a La Liga klubjai kevesebbet (411 790 000 euró) költöttek, mint a Premier League, a Serie A és a Bundesliga 1. klubjai. Ugyanakkor érdekes, hogy hat bajnokság is akad (angol, német, olasz, francia, portugál, holland), amelynek a klubjai nagyobb összegért adtak el játékosokat, mint a spanyolok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×