eur:
395.28
usd:
371.93
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Tűzijáték fénye világítja meg az égboltot a Lusail stadion felett a 2015-ös katari férfi kézilabda-világbajnokság megnyitóján Dohában január 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Előre hozzák a foci-vb nyitányát

Az eredetileg tervezettnél egy nappal korábban, november 20-án rajtol el a katari labdarúgó-világbajnokság.

Sajtóértesülések szerint az eredetileg tervezettnél egy nappal korábban, november 20-án rajtol el a katari labdarúgó-világbajnokság.

Több hírügynökség a tárgyalások menetét ismerő forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a szervezők képviselői tárgyaltak a módosításról és már egyezségre is jutottak. Ennek értelmében a megnyitót és Katar válogatottjának első, Ecuador elleni találkozóját az elfogadott menetrendhez képest 24 órával hamarabb rendeznék meg.

Az eredeti kiírás szerint a torna november 21-én négy mérkőzéssel rajtolna, és rendhagyó módon a nyitóünnepség és a rendező ország csapatának bemutatkozó találkozója előtt (magyar idő szerint 17 óra) két meccsre - Szenegál-Hollandia (A csoport, 11.00), Anglia-Irán (B csoport, 14.00) - is sor kerülne. Az új elképzelés szerint a Katar-Ecuador meccs november 20-án lenne, másnap pedig négy helyett három találkozóval folytatódik majd a vb. A Szenegál-Hollandia meccs 11 óra helyett minden bizonnyal néhány órával később, vélhetően 17 órától zajlik majd. A B csoportban 21-én az angol-iráni találkozó mellett Egyesült Államok-Wales összecsapásra kerül sor 20 órától.

A mostani változtatással tulajdonképpen a hagyományokhoz térne vissza a FIFA. A módosítást ugyanakkor még jóvá kell hagynia Gianni Infantino FIFA-elnök és a kontinentális szövetségek vezetői alkotta testületnek.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Ismét felütötte a fejét a madárinfluenza

Ismét felütötte a fejét a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×