eur:
393.83
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
LIMA, PERU - AUGUST 09: Bronze medalist Mary-Sophie Harvey of Canada smiles in the podium Womens 400m Individual Medley on Day 14 of Lima 2019 Pan American Games at Aquatics Center of Villa Deportiva Nacional  on August 09, 2019 in Lima, Peru. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)
Nyitókép: Buda Mendes/Getty Images

Budapesten bedrogozott kanadai úszónő: vizsgálatot indít a FINA

A 4x200-as váltóval bronzérmes versenyző egy vb-t követő afterpartin drogozhatták be.

A vizes sportágak nemzetközi szövetsége (FINA) vizsgálatot indított, mert Mary-Sophie Harvey kanadai úszó azt állítja, a budapesti világbajnokság során egy éjszaka bedrogozták, másnap pedig agyrázkódással és zúzódásokkal ébredt.

A FINA illetékesei közölték, tisztában vannak a 4x200-as váltó tagjaként vb-bronzérmes úszó nyomasztó és aggasztó kijelentéseivel, és kapcsolatban állnak a kanadai szövetséggel, illetve a magyar szervezőbizottsággal az ügy tisztázása érdekében.

Emlékeztettek, hogy a FINA tavaly komoly intézkedéseket fogadott el a sportolók védelme érdekében, és egy független személyt bíztak meg a történtek kivizsgálásával.

A 22 éves Harvey a közösségi oldalán azt írta, a budapesti verseny utolsó napján bedrogozták, és a kiesett órák után agyrázkódással, bokarándulással és a testén további zúzódásokkal került kórházba. Hozzátette, négy-hat órán át lehetett öntudatlan állapotban, mert ennyire nem emlékszik. Az orvosoktól és a pszichológusoktól kapott ellátását a lehető legjobbnak nevezte.

A bejegyzésből nem derül ki pontosan, hogy a vb múlt vasárnapi zárónapján, vagy az úszóversenyek utolsó napján történt-e az eset, mert utóbbiak bő egy héttel korábban véget értek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×