eur:
389.62
usd:
362
bux:
68452.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Tomori Zsuzsanna, a győztes Vipers játékosa (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Metz HB - Vipers Kristiansand mérkőzés végén a budapesti MVM Dome-ban 2022. június 4-én. A Győri Audi ETO KC után a címvédő Vipers Kristiansand jutott döntőbe, miután 33-27-re legyőzte a Metz HB csapatát.
Nyitókép: Kovács Anikó

Győr-Vipers döntő lesz a női kézilabda BL-ben

A Győri Audi ETO KC után Tomori Zsuzsanna csapata, a címvédő Vipers Kristiansand jutott döntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel 33-27-re legyőzte a Metz HB csapatát a szombati elődöntőben, a budapesti négyes döntő első játéknapján.

A Vipers a csoportkörben mindkétszer kikapott a Metz együttesétől, idegenben 23-18-ra, házigazdaként pedig 31-25-re. A franciák ezúttal a meccs elején csak öt percig vezettek, utána háromszor is 3-0-s sorozatot produkált ellenfelük, amelynek Tomori irányította a védekezését. A 18. percben már öt találat volt a különbség, ám ezt követően időt kért a Metz, védekezést váltott, az első félidő utolsó nyolc és fél percében nem kapott gólt, viszont sorozatban hatot lőtt, így a szünetben meglepetésre 15-14-re vezetett.

A mérkőzés a második felvonásban a Vipers 10-2-es sorozatával dőlt el, és bár a franciák a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, a túloldalon Katrine Lunde remekelt a kapuban, így csapata végül a vártnál is magabiztosabban nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa az Érd korábbi, a Vipers jelenlegi cseh balátlövője, Markéta Jerábková volt 12 találattal. Az egykori győri Nora Mörk hétszer talált be, Katrine Lunde 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Bruna de Paula öt, Tamara Horacek és Orlane Kanor négy-négy gólt lőtt.

A vasárnapi Győr-Vipers finálé egyik pikantériája, hogy február 19-én, a csoportkör utolsó fordulójában éppen Kristiansandban (30-29) szakadt meg az ETO rekordot jelentő, hetven mérkőzésből álló veretlenségi sorozata, amely során 2018 januárjától kezdve 62 győzelem és nyolc döntetlen volt a csapat mutatója. A magyar és a norvég együttes ötször találkozott egymással a BL-ben, a mérleg négy győri és egy Vipers-siker.

korábban:

Győri Audi ETO KC-Team Esbjerg (dán) 32-27 (15-15)

a vasárnapi program:

a 3. helyért:

Metz HB-Team Esbjerg 15.15

döntő:

Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand 18.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×