eur:
394.92
usd:
364.17
bux:
65483.72
2024. március 19. kedd Bánk, József
Joshua Kimmich, a Bayern München (b) és Sadio Mané, a Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott FC Liverpool - Bayern München mérkőzésen a liverpooli Anfield Stadionban 2019. február 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

BL-döntő előtt: két Liverpool-sztár is az utolsó meccsét játszhatja ma este a Vörösöknél

Ma este kilenc órától, Saint-Denis-ben, a Stade de France-ban: Liverpool–Real Madrid. A 2022-es esztendő legnagyobb figyelmet érdemlő klubmérkőzésének tétje, hogy a Real Madrid nyeri-e meg tizennegyedszer, vagy a Liverpool hetedszer az először 1955-ben kiírt sorozatot. Várhatóan mindkét csapat a legerősebb összeállításában játszik, alig egy-két kérdőjel akad.

Carlo Ancelotti a legerősebb keretével utazott el csütörtökön Párizsba, minden játékosa részt vett a pénteki edzésen is. Ennek ellenére akad egy futballista, akinek kétséges a szerepeltetése: az idény elején a Bayern Münchenből érkezett David Alaba szinte egész májusban sérült, de a jelek azt mutatják, hogy harcképes lehet.

Az osztrák válogatott védő nagyon rutinos, kiváló futballista, 2013-ban és 2020-ban is megnyerte már a Bajnokok Ligáját, Carlo Ancelotti nagyon számít arra, hogy játszatni tudja. A további tíz poszton nincsen igazán kérdőjel. Bár a Marca is megjegyzi, hogy Rodrygo és Eduardo Camavinga minden bizonnyal beszáll majd a mérkőzés folyamán, a kezdőcsapat: Courtois – Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy – Casemiro, Kroos, Modric – Valverde – Benzema, Vinicius Junior.

A Liverpool esetében kérdéses volt, hogy Mohamed Szalah, Virgil van Dijk, Fabinho és Thiago Alcantara felépül-e. Az elmúlt hetek kérdése elsősorban az volt, hogy az egyiptomi gólkirály és a holland védő rendbe jön-e a döntőre, mindketten megsérültek a Chelsea elleni FA-kupa-döntőben. Az azért az elmúlt napokban több mint valószínű vált, a pénteki edzés képei alapján meg szinte méget lehetne venni arra, hogy játszanak.

Jürgen Kloppot ezért a mérkőzés előtti nap interjúiban a két brazilról kérdezték (Thiago is az, annak ellenére, hogy a spanyol válogatottban játszik), a német menedzser pedig mindkettőjükkel kapcsolatban pozitív hírekkel szolgált, szerinte jól fest a mozgásuk.

Az angol lapok beharangozóiban közölt várható kezdőcsapatban mindketten ott vannak: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Szalah, Mané, Luis Díaz. Ha mindenki egészséges, Kloppnak elsősorban az egyik középső védő pontján kell dönteni (Matip és Konaté között), illetve széles variációs lehetőségei vannak a csatársorban is, elviekben Firmino, Diogo Jota és akár Divock Origi is bevethető.

A legfrissebb hírek szerint lehet, hogy ketten az utolsó mérkőzésüket játsszák a Liverpoolban (már ha pályára lépnek): Sadio Manét a Bayern München szeretné megszerezni, vélhetően Robert Lewandowski helyére. Divock Origi pedig elképzelhetően már a jövő héten aláír az új olasz bajnokhoz, az AC Milanhoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Oldalazást láthatunk egyelőre az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×