eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Bécsi szerződéssel hitegette az ifjú labdarúgót, de a klubnál nem is hallottak róla

Tízmillió forintot csalt ki a szegedi családtól az álmenedzser-edző.

Vádat emeltek egy a férfivel szemben, aki egy bécsi labdarúgó-egyesülethez ígért szerződést egy 15 éves szegedi fiú szüleinek, a felkészítését is vállalta, az osztrák klubnál azonban nem is hallottak róla – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Szanka Ferenc közölte, a férfit üzletszerűen elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint az egyik főváros közeli kisvárosban élő férfi egy helyben ismert focista révén került kapcsolatba a Szegeden sportoló fiúval és szüleivel 2018-ban. A szülők a fiuk labdarúgó-pályafutását külföldön képzelték el. A vádlott felmérte a fiú képességeit, fizikai állapotát, személyi edzést is tartott, majd felvázolta a szülőknek, hogy

32 ezer euró kell a bécsi szerződéshez,

és az egyik szülőnek is ki kell költöznie. Ennek eléréséhez további négy hónapos fizikai, technikai, mentális felkészítést is szükségesnek talált a vádlott, amelyet el is vállalt. A vádlott ígérete szerint ezután 2018 nyarán a klubbal tanulmányi szerződést kötnek, melynek keretében az osztrák egyesület havi 2500 eurót fizet, plusz 500 euró lakhatási támogatást is nyújt. A vádlott szerint ehhez kezdésként 25 ezer euró – akkori árfolyamon 7,8 millió forint – egyszeri befizetése szükséges, amit a szülők át is adtak a férfinak.

A vádlott Szegeden és a lakóhelyén az általa szükségesnek vélt felkészítést megtartotta, azt állítva, hogy az abban segédkező korábbi első osztályú focistának is kell 220 ezer forint, aki valójában ingyen foglalkozott a fiúval. A vádlott ezen kívül a szülőktől 2018 tavaszán 2,2 millió forintot is kölcsönkért magáncélra, azzal a valótlan indokkal, hogy azt a magyar labdarúgást fellendítő projekt megvalósítására fogja fordítani.

A vádlottat a valóságban az első osztályú bécsi klubnál nem ismerték, a 25 ezer eurót pedig be sem fizethette, mivel az egyesület szabályi szerint a szerződésnek nincsenek ilyen feltételei. A férfi a sértetteknek a négy hónapos ismeretség alatt 10,2 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg az eljárás során.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×