eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője az Everton az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool ellen játszott, 2020. január 5-i mérkőzésén a liverpooli Anfield stadionban. A Liverpool 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Jürgen Klopp óvatos

A Liverpool vezetőedzője szerint a bajnokságban és a BL-döntőben sem csapata az esélyes.

A Ligakupa és az FA Kupa megszerzése után Jürgen Klopp vezetőedző szerint valószínűtlen, hogy az angol labdarúgó-bajnokságot is az általa irányított Liverpool nyerje.

"Nem emlékszem, mikor volt legutóbb, hogy a Manchester City egymás után két mérkőzését ne nyerjen meg" - mondta a német szakember utalva a nagy rivális vasárnapi pontvesztésére a West Ham United otthonában (2-2).

A címvédő és éllovas manchesteri együttes a vasárnapi zárófordulóban az Aston Villát fogadja, amely azt megelőzően csütörtökön is pályára lép, egy elmaradt találkozóját pótolva. Klopp szerint ez is a City malmára hajtja a vizet.

"A Manchester City nagyon erős, arra számítok, hogy az utolsó meccsen nem veszít pontokat" - jelentette ki az 54 éves Klopp.

A két élcsapat között jelenleg négy pont a különbség a tabellán, azaz a Liverpoolnak nemcsak meg kell nyernie a szezonból hátralévő két bajnokiját a végső sikerhez - kedden a Southampton, vasárnap a Wolverhampton Wanderers ellen -, hanem arra is szüksége lenne, hogy a City ne győzze le az Aston Villát.

A Liverpoolnak a Premier League-en kívül még egy esélye kínálkozik a trófeaszerzésre a mostani idényben, jövő szombaton ugyanis a Real Madrid ellen lép pályára Párizsban, a Bajnokok Ligája döntőjében.

"Óriási lenne, ha megnyernénk a BL-t" - mondta ezzel kapcsolatban Klopp. "De a földkerekség legtapasztaltabb BL-csapata ellen játszunk majd, így nem mi leszünk az esélyesek. Nyílt mérkőzés lesz".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×