eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (középen) gólt szerez a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. május 11-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Sima győzelemmel nyerte meg a Ferencváros a Magyar Kupát

A minden tekintetben jobb Ferencváros 3-0-ra verte a Paksot, s lett a Magyar Kupa győztese.

Két magyar klubcsapat egymás elleni mérkőzésén eddigi rekordot jelentő körülbelül 30-35 000 néző előtt játsszák a MOL Magyar Kupa 2022-es döntőjét. A Ferencváros a huszonnegyedik, a Paks az első kupaaranyáért játszik.

A két összeállítás. Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Blazic, Pászka – Laidouni, Esiti – Auzqui, Zachariassen, Marquinhos – Boli. Paks: Nagy G. – Kovács N., Lenzsér, Szélpál, Szabó J., Medgyes – Windecker, Balogh B., Szabó B. – Haraszti, Ádám.

A zöld-fehér az uralkodó színkombináció az újranyitás óta a harmadik kupadöntőjének otthont adó Puskás Arénában, a Paksnak és a Ferencvárosnak is ez a klubszíne.

A játékvezető Bognár Tamás.

Öt perc késéssel kezdődött a mérkőzés, a látványos pirotechnikai bemutatók miatt.

A Marquinhos beadása után Szabó János az utolsó pillanatban mentett.

A 16. percben Zachariassen révén vezetést szerzett a Ferencváros, a norvég középpályás szép összjáték végén higgadtan lőtt a kapuba. Laidounival és Marquinhosszal közösen dolgozta ki az akciót. Ferencváros–Paks 1-0.

Budapest, 2022. május 11.
A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (k) gólöröme a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. május 11-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (k) gólöröme (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Paks rögtön reagált, de Botka mentett a csatárok elől. Utána Marquinhos beadása után Boli Nagy Gergelybe lőtte a labdát.

A 23. percben Zachariassen közeli fejesét Nagy védte, Boli nem érte el a labdát.

Auzqui beleszállt Medgyesbe, a VAR-szobában nézték, nem jár-e piros lap érte – nem járt.

Az argentin légiós aztán újra, de már pozitív aspektusból lett főszereplő, óriási lövése után a labda a lécről pattant ki.

Sokkal jobban játszik a Ferencváros.

Windecker nagyon nagyot mentett az utolsó pillanatban, így csak 1-0-s ferencvárosi előnnyel zárult a félidő.

Az 50. percben Marquinhos a balösszekötő helyéről lőtt, Nagy Gergő vetődve védett, s még jó helyre is jött ki róla a labda, a saját szempontjából. Zachariassen nem érte el.

Nincs lüktető játék, de a Ferencváros uralja a mérkőzést. Nagy üdvrivalgás fogadta Böde Dániel beállását, a ferencvárosiak is ünnepelték.

Az eddigi legnagyobb paksi helyzet a 70. percben: Böde labdájával Sajbán kiugrott, de Pászka remek becsúszással blokkolta a lövést.

A 83. percben Franck Boli nagyszerű góllalnövelte a Ferencváros előnyét, lefordult a védőjéről a tizenhatoson belül, s nagyon pontos lövést küldött a ba alsó sarokba. Ferencváros–Paks 2-0.

A 86. percben Boli újabb gólt szerzett, Wingo passza után 16 mélterről átnyeste a labdát a felső sarokba. Ferencváros–Paks 3-0.

Vége. Az utóbbi évek rekordközönsége előtt a Ferencváros az utóbbi évek rekordkülönbségű győzelmét aratta a Magyar Kupa döntőjében. A Ferencváros 24. alkalommal lett kupagyőztes, 2016 óta először duplázott, 2017 óta először nyerte meg a trófeát.

A mérkőzés legjobbjának a duplázó Franck Bolit választották.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×