eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamásnál a Ferencváros a favorit a döntőben, de...

Péntek este megkezdődik a csata a férfi vízilabda-bajnokság aranyérméért: a döntő első meccsén 7 órától a Ferencváros az OSC-t fogadja a Komjádi Uszodában. A párharcról Faragó Tamás olimpiai és világbajnokot, a Nemzet Sportolóját kérdeztük.

„A Ferencváros lényegesen esélyesebb. Természetesen tisztelem az OSC eredményét, tisztelem Varga Dani munkáját, amit ebben az évben meg a tavalyi évben is csinált. Ettől függetlenül a BL-ben a Ferencváros olyat mutatott, ami – épp tegnap, amikor találkoztam Varga Zsolttal mondtam neki – a Real Madridot idézi: reménytelen helyzetben is fantasztikus játékkal képesek egy mérkőzést megnyerni, ezért tartom esélyesnek a Ferencvárost.”

Faragó Tamás amellett, hogy egyetért azzal, hogy a Ferencvárosban Vámos Márton és Varga Dénes oldalán van még egy fél csapatra való játékos, aki felnőtt a legjobbak szintjére és képes eldönteni nehéz mérkőzéseket, kiemelte Varga Zsolt edzőt. A nyári igazolásokat nem csak beépítette a csapatba, hanem főszereplő vált belőlük egy-egy mérkőzésen – mutatott rá.

  • A csapat egységes,
  • a játékosok hihetetlen lövőerővel rendelkeznek,
  • kiszámíthatatlan, hogy adott meccsen ki lesz a 2-3 kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosa

– sorolta a Ferencváros erősségeit az olimpiai bajnok.

A túloldalon a másik edző, Varga Dániel teljesítményét is dicséri Faragó Tamás. Nagyszerű játékos volt (épp az ellenfél, a Varga Zsolt irányította Ferencvárosnál érte el utolsó klubsikereit a vízben), „edzőként is képes megfelelő stratégiát fölépíteni, a játékosokat pontosan használni” – ecsetelte.

Bár a Ferencvárost nevezte favoritnak Faragó Tamás, izgalmas döntőre számít, és kíváncsian várja a két szakvezető összecsapását is.

A bajnoki döntő programja

A párharc az egyik fél második győzelméig tart. A mérkőzéseken döntetlen esetén ötméterespárbaj következik. A felek a Fradi otthonában kezdik a csatát, hiszen Varga Zsolt együttese zárt előrébb az alapszakaszban, konkrétan megnyerte azt, míg az újbudaiak a harmadik helyen végeztek – ismerteti a döntő programját a wterpolo.hu.

1. mérkőzés: 2022. május 6., péntek
FTC-Telekom Waterpolo–Genesys-OSC-Újbuda, Komjádi-uszoda, 19:00 – tv: M4 Sport

2. mérkőzés: 2022. május 18., szerda
Genesys-OSC-Újbuda–FTC-Telekom Waterpolo, Nyéki-uszoda, 18:30 – tv: M4 Sport

3. mérkőzés – ha szükséges: 2022. május 21., szombat
FTC-Telekom Waterpolo–Genesys-OSC-Újbuda, Komjádi-uszoda, 14:15 – tv: M4 Sport

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×