eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: formula1.com

Van némi gond három héttel a Miami Nagydíj előtt

Május 6. és 8. között rendezik az első miami F1-es versenyt, de nem mindenki örül ennek.

Miamiban a helyi lakosok a zajterhelésre hivatkozva még egy kísérletet tesznek arra, hogy ne rendezhessék meg az első Forma-1-es versenyt a városban. Három héttel a nagydíj előtt nyújtottak be újabb petíciót.

A zajterhelés miatt korábban is volt ellenállás a környéken lakók részéről, és a Miami Herald által idézett friss dokumentumban szintén erre hivatkozva próbálják elérni a Miami Nagydíj törlését, mert a zaj "jelentős zavarást és fizikai károsodást okozna a Miami Gardens lakóinak" - írta az Origo.

A tiltakozásban kitértek egy mérnöki szakvéleményre is, amely azt becsülte, hogy a versenyhelyszín 4 kilométeres körzetében 97 decibel is lehet a hanghatások erőssége, ami olyan, mintha valaki egy láncfűrészt működtetne.

Az ügyben eljáró bíró még hétfőn eldönti, tovább foglalkozik-e a beadvánnyal vagy nem. A portál megjegyzi, hogy a városi hatóságok még nem adták meg a szükséges engedélyeket a szervezőknek a nagydíj megrendezésére, így kérdés, a bíróság egyáltalán dönhet-e az ügyben, mielőtt ez megtörténne.

Miamival tízéves szerződést kötött a Forma-1 a verseny megrendezéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×