eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ötödször is nyert a női teniszválogatott

Jani Réka után Bondár Anna is győzött, és mivel a párosmérkőzést nem játszották le, a magyar női teniszválogatott 2-1-re megnyerte a szlovének elleni párharcot a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján.

Csoportgyőztesként mindkét együttes továbbjutott már a novemberi rájátszásba, egymás elleni mérkőzésük tulajdonképpen tét nélküli volt, csak annyi jelentőséggel bírt, hogy a verseny utáni BJK Kupa-rangsorban melyik csapat hány pontot kap majd.

A világranglistán legelőkelőbb helyen (72.) jegyzett magyar játékos, Bondár szombaton a WTA rangsorában 482. Ziva Falknert győzte le két szettben. A záró párost nem játszották le, ezt hivatalosan a rivális nyerte, így a végeredmény 2-1 lett a magyarok javára.

Az év végi rájátszás győztesei - amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet - jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Eredmény, playoff:

Magyarország-Szlovénia 2-1

Jani Réka-Lara Smejkal 6:2, 6:2

Bondár Anna-Ziva Falkner 6:4, 6:2

Jani Réka, Tóth Amarissa-Kaja Juvan, Lara Smejkal - játék nélkül

a magyarok korábbi eredményei:

kedd: Magyarország-Törökország 2-1

szerda: Magyarország-Dánia 3-0

csütörtök: Magyarország-Szerbia 2-1

péntek: Magyarország-Észtország 3-0

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×