eur:
392.88
usd:
366.46
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Manchester, 2018. április 10.Jürgen Klopp, a Liverpool (b) és Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzése előtt a manchesteri Etihad Stadionban 2018. április 10-én. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

A Liverpool kiejtette a Manchester Cityt az FA-kupa elődöntőjében

Két ellentétes félidőt hozott az idei FA-kupa elődöntők köztül az első: a Liverpool a szünetben már 3-0-ra vezetett, de a Manchester City a második félidőben feljött, volt esélye még az egyenlítésre is. A vége 3-2, a Vörösöknek.

Anglia legjobb formában lévő két csapata, a Manchester City és a Liverpool az egymás elleni vasárnapi bajnoki és a sikerrel megvívott szerdai BL-mérkőzés után az FA-kupa elődöntőjében találkozik egymással, a Wembleyben.

A két csapat összeállítása. Manchester City: Steffen – Joao Cancelo, Stones, Ake, Zincsenko – Fernandinho, Bernardo Silva, Foden, Grealish – Gabriel Jesus, Sterling. Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Thiago, Keita – Szalah, Luis Diaz, Mané.

Gyászszünettel kezdődött a találkozó, a Liverpool gyászolt tegnap (is), április 15. az 1989-es hillsborough-i tragédia napja.

Az első nyolc perc mezőnyjátékkal telt.

A kilencedik percben szöglet után szerzett vezetést a Liverpool. Andy Robertson beívelése után a középhátvéd, Ibrahima Konaté a holland Akét túlugorva nyolc méteről a kapuba fejelt.A francia hátvéd nem volt a szezon korábbi szakaszában gólerős (sőt, egyetlen gólt sem szerzett…), de április 5. óta a Benfica elleni mindkét BL-negyeddöntőben, majd most is a kapuba talált. Tizenegy nap alatt három gól!

A 16. percben Zack Steffen kapus óriási hibájából Sadio Mané növelte az előnyt. Az amerikai a saját ötösén belül hosszan tolta maga elé a labdát, a szemfüles Mané előrevetődve a labdára csúszott, és teljesen tisztán elérve, vitathatatlanul szabályos gólt szerzett, Manchester City–Liverpool 0-2.

Az elmúlt tíz percben kiegyenlített játék folyt a pályán, helyzet nélkül. A City keresi a lehetőséget.

De nem találja.

Az első játékrész utolsónak vélt percében a Liverpool körbejáratta a labdát a manchesteri tizenhatosnál, úgy tűnt, a bal oldalról lőhetnek a Vörösök, de Thiagótól jobbra jutott, Sadio Mané pedig kapásból, 14 méterről a bal alsó sarokba zúdította a labdát, Manchester City–Liverpool 0-3.

Két percet még rátettek, de aztán háromgólos különbséggel véget ért a félidő.

A másodikban új meccs kezdődött? Máris szépített a City. A 47. percben Gabriel Jesus előkészítése után Jack Grealish 1-3-ra alakította az állást.

A Liverpool közel sem játszik olyan magabiztosan, mint az első félidőben, de őrzi az előnyét. A 65. percen is túlvagyunk.

Gabriel Jesus óriási labdát kapott a 70. percben, a tizenhatos vonaláról tisztán lőhetett, de Alisson Becker óriásit védett. Nagyon fontos védés volt a Vörösök szempontjából.

A másik oldalon Zincsenko rövide fejelte haza a labdát, Szalah még éppen bele tudott emelni, de az oldalhálóba ment.

A 91. percben a csereként beállt Mahrez betört a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, kapura nem tudott lőni, csak keresztbe adta a labdát, de Bernardo Silva a hálóba pofozta, 2-3.

Fernardinhónak és Sterlingnek is akadtegy-egy kísérlete, megúszta a Liverpool.

Vége a mérkőzésnek, a Liverpool jutott az FA-kupa döntőjébe.

Tovább él a Liverpool reménye a pédátlan négyesre, a Ligakupa megnyerése után döntőt játszik az FA-kupában, s versenyben van még a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×