eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
SOUTH AFRICA - MARCH 14:  Formula 1 grand prix: victory of Alain Prost in Kyalami, South Africa on March 14, 1993-Podium.  (Photo by Jean-Marc LOUBAT/Gamma-Rapho via Getty Images)
Nyitókép: Jean-Marc Loubat/Gamma-Rapho via Getty Images

Új kontinenst hódíthat meg a Forma–1

Sajtóinformációk szerint a Forma–1 vezetésének egyik következő nagy terve az lehet, hogy a sportágat visszavigyék Afrikába.

Miami, Las Vegas, Dzsidda, Zandvoort, Katar: néhány új helyszín a Forma–1-es versenynaptárból, ahová a sportág az elmúlt években (újra) betette vagy be fogja tenni a lábát. Egy fontos helyszín kimaradt még azonban a terjeszkedésből: Afrika.

A Forma–1 számára nem ismeretlen a terep: a hőskorban Marokkóban is volt világbajnoki futam, de a nagyközönség számára a Dél-afrikai Nagydíj lehet ismertebb. Utoljára 1993-ban száguldhattak Forma–1-es autók versenykörülmények között Kyalami aszfaltján, de a The Race információi szerint hamarosan visszatérhet a korábban 21 nagydíjat lebonyolító pálya – írja a vezess.hu.

2024 előtt azonban biztosan nem kerül erre sor: a pálya jelenleg nem rendelkezik a Nemzetközi Automobil Szövetség 1. fokozatú biztonsági besorolásával – ez feltétele annak, hogy egy pálya Forma–1-es futamot rendezhessen. 2014-ben áttervezték a pályát, de a biztonságosabbá tételhez további bukóterekre és TecPro ütközéselnyelőkre lenne szükség, melyek nincsenek ingyen.

Kérdéses az is, hova lehetne bezsúfolni a már így is 23 helyszínes versenynaptárba, bár erre talán könnyebben megtalálják a választ azok, akik azt mondták, hogy a régi, nagy klasszikus pályák helye sem fix a sorozatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×