eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 14. péntek Vazul
SOUTH AFRICA - MARCH 14:  Formula 1 grand prix: victory of Alain Prost in Kyalami, South Africa on March 14, 1993-Podium.  (Photo by Jean-Marc LOUBAT/Gamma-Rapho via Getty Images)
Nyitókép: Jean-Marc Loubat/Gamma-Rapho via Getty Images

Új kontinenst hódíthat meg a Forma–1

Sajtóinformációk szerint a Forma–1 vezetésének egyik következő nagy terve az lehet, hogy a sportágat visszavigyék Afrikába.

Miami, Las Vegas, Dzsidda, Zandvoort, Katar: néhány új helyszín a Forma–1-es versenynaptárból, ahová a sportág az elmúlt években (újra) betette vagy be fogja tenni a lábát. Egy fontos helyszín kimaradt még azonban a terjeszkedésből: Afrika.

A Forma–1 számára nem ismeretlen a terep: a hőskorban Marokkóban is volt világbajnoki futam, de a nagyközönség számára a Dél-afrikai Nagydíj lehet ismertebb. Utoljára 1993-ban száguldhattak Forma–1-es autók versenykörülmények között Kyalami aszfaltján, de a The Race információi szerint hamarosan visszatérhet a korábban 21 nagydíjat lebonyolító pálya – írja a vezess.hu.

2024 előtt azonban biztosan nem kerül erre sor: a pálya jelenleg nem rendelkezik a Nemzetközi Automobil Szövetség 1. fokozatú biztonsági besorolásával – ez feltétele annak, hogy egy pálya Forma–1-es futamot rendezhessen. 2014-ben áttervezték a pályát, de a biztonságosabbá tételhez további bukóterekre és TecPro ütközéselnyelőkre lenne szükség, melyek nincsenek ingyen.

Kérdéses az is, hova lehetne bezsúfolni a már így is 23 helyszínes versenynaptárba, bár erre talán könnyebben megtalálják a választ azok, akik azt mondták, hogy a régi, nagy klasszikus pályák helye sem fix a sorozatban.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×