eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Karim Benzema, a Real Madrid játékosa ünnepli a Chelsea elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2022. április 6-án.
Nyitókép: Karim Benzema ünnepli a Chelsea elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2022. április 6-án. MTI/EPA/Neil Hall

Benzema beérte Messit és Ronaldót

Karim Benzema lett a negyedik olyan játékos a Bajnokok Ligája történetében, aki képes volt egymást követő két mérkőzésen is mesterhármasra - írta elemző anyagában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

A Real Madrid francia csatára azzal, hogy miután március 9-én triplázott a PSG ellen (3-1), majd a következő alkalommal, most szerdán, BL-negyeddöntős meccsen a londoni Chelsea kapujába is három ízben betalált, felzárkózott Luiz Adriano (2014), Lionel Messi (2016) és Cristiano Ronaldo (2017) mellé, akik korábban képesek voltak ugyanilyen bravúrra.

Benzema az IFFHS statisztikája szerint negyedszerre szerzett három gólt BL-mérkőzésen, ezzel szintén a negyedik a vonatkozó örökrangsorban, amelyet Messi és Ronaldo vezet egyformán 8-8 triplával, míg Robert Lewandowski öt mesterhármasnál tart.

A francia válogatott támadója a Chelsea elleni produkció nyomán 11 gólos a mostani BL-sorozatban, ugyanennyit szerzett Sébastien Haller (Ajax), s csupán a Bayern Münchent erősítő lengyel kiválóság, Lewandowski jár előrébb 12 találattal. Benzema legutóbbi hét fellépése mindegyikén eredményes volt, és a legutóbbi négy meccsének mindegyikén szerzett legalább két gólt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×