eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Összeállt a párizsi olimpia programja

Kézilabdával, labdarúgással és hetes rögbivel kezdődik két nappal a nyitóünnepség előtt, 2024. július 24-én a párizsi nyári olimpia.

A kínálatot a francia fővárosban bő két év múlva sorra kerülő ötkarikás játékok versenynaptára tartalmazza, amelyet a szervezők tettek közzé, miután a műsortervet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testülete jóváhagyta.

A menetrend szerint 32 sportágban 19 nap alatt zajlanak majd le a küzdelmek, és 329 számban osztanak érmet. Az egyik legintenzívebb szakasznak az olimpia "félideje", vagyis augusztus első hétvégéje ígérkezik, amikor is péntektől vasárnapig várhatóan 15 sportágban - köztük atlétikában, úszásban, teniszben, cselgáncsban, vívásban, sportlövészetben, kerékpározásban és evezésben - osztanak érmeket.

Az atlétika és az úszás fináléit esténként bonyolítják le, a csapatsportok utolsó mérkőzéseit négy napra terítik szét a finisben, augusztus 8-tól 11-ig. A hullámlovaglást Franciaországon kívül, Párizstól több mint 15 ezer kilométerre, Tahiti egyik strandján rendezik július 27-től július 30-ig.

A párizsi Concorde tér városi parkká alakul át, melyben többek között a gördeszka és a bréktánc versenyeit bonyolítják le, és az ígéretek szerint a játékok ideje alatt szinte folyamatosan lesznek majd itt események.

A nyitóceremóniát július 26-án tartják a Szajnán, az e célra kialakított színhelyen, a záróünnepséget pedig augusztus 11-én, vasárnap rendezik.

A sportágankénti bontásban részletezett olimpiai kalauzt ez év júniusára ígérik a házigazdák, míg a párizsi játékok végleges programját idén szeptemberben teszik közzé.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×