eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
BUDAPEST, HUNGARY - MARCH 24: Andras Schaefer of Hungary is challenged by Nemanja Gudelj of Serbia during the international friendly match between Hungary and Serbia at Puskas Arena on March 24, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)
Nyitókép: Szirtesi László/Getty Images

Egy góllal nyertek a szerbek a Puskás Arénában

Egy vitatható góllal 1-0-s vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott idei első mérkőzésén a szerbektől a Puskás Arénában. A játék képe alapján (is) kiderült, erősebb a vb-re készülő szerb válogatott a magyarnál. Annak ellenére, hogy Schäfer András kapufája után Szoboszlai Dominik kiegyenlíthetett volna a 93. percben.

A két csapat összeállítása a következő. Magyarország: Gulácsi – Botka, Lang, Fiola – Nego, Schäfer, Nagy Á., Nagy Zs. – Sallai, Szalai Á., Szoboszlai. Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Nasztaszics, Pavlovics – Lukics, Gudelj – Zsivkovics, Tadics, Sz. Milinkovics-Szavics, Kosztics – A. Mitrovics.

A szerbek összeállítása klubok szerint: Torino – Werder Bremen, Fiorentina, Basel – Torino, Sevilla – PAOK, Ajax, Lazio, Eintracht Frankfurt – Fulham. Csak ketten nem játszanak topligában, vagy azok második vonalában, közülük is Dusan Tadics a BL-nyolcaddöntős Ajax futballistája. Sztrahinja Pavlovics és Szalai Ádám alig két hónapja klubtársak svájci csapatukban.

Szalai Ádám fejese okozta az első izgalomat, Vanja Milinkovics-Szavics vetődve védett. Lesről fejelt a magyar csapatkapitány.

Filip Kosztics látványos mozdulattal a felső sarokba vágta a labdát, de szerencsénkre előtte Alekszandar Mitrovics fellökte a labdát kifejelő Botka Endrét.

Sallai Roland ügyes lövését a kapus mutatósan védte, ez is les volt már korábban.

Apró érdekesség: a szlovák bíró, Filip Glova 1988. febráur 15-én született. Szalai Ádám idősebb nála.

Az elmúlt tíz percben kicsit leült a játék, kevés volt az esemény. Nagy Zsolt kiugrott volna, de szereltek a szerb védők.

Négy perce áll a mérkőzés, nézik a visszajátszást a VAR-szobában, a magyarok szerint Mitrovics kezéről pattant a labda a kapu felé. A játékvezető a VAR-szobában dolgozó kollégák szavára gólt ítélt. 1-0-ra vezet Szerbia. A labda Nagy Zsoltról került végül a magyar kapuba.

Magyar lehetőség a 40. percben, Szalai Ádám lövésébe Nego majdnem bele tudott lépni.

Egygólos vendégvezetésről folytatódik a második félidő. A szerbek többet is cseréltek, Radonjics is beállt. Marco Rossi egyelőre nem változtatott.

Sallai Roland 17 méterről lőhetett, talán féltette egy kicsit a lábát, nem találta el a kaput a labdája.

Nagy Ádám helyére Gazdag Dániel, Loic Nego helyére Bolla Bendegúz állt az 58. percben.

Megint videóztak, közben cserélt a magyar csapat, Callum Styles és Ádám Martin állt be, Szalai Ádám és Nagy Zsolt helyére. Nincs tizenegyes, szerencsénk volt.

Mitrovics egyedül kilépett, Gulácsi bravúrral, lábbal védett.

Sallai Roland 20 méteres lövése elment a jobb alsó sarok mellett. Utána lement, Vécsei Bálint állt a helyére, Botkát pedig Kecskés váltotta.

Styles lövése jelentett eseményt az egyik oldalon, Radonjcsics kontrája a másikon.

Vége a mérkőzésnek, 1-0-ra kikapott a magyar válogatott. A játék képe alapján ez egy abszolút reális eredmény. Pedig Schäfer András kapufája után Szoboszlai Dominik kiegyenlíthetett volna a 93. percben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×