eur:
392.85
usd:
366.71
bux:
66235.51
2024. április 25. csütörtök Márk
VALENCIA, SPAIN - FEBRUARY 20: Pierre-Emerick Aubameyang of FC Barcelona celebrates after scoring his teams third goal during the La Liga Santander match between Valencia CF and FC Barcelona at Estadio Mestalla on February 20, 2022 in Valencia, Spain.  (Photo by Quality Sport Images/Getty Images)
Nyitókép: Quality Sport Images/Getty Images

Ezt mondják az érintettek a bombameglepetést hozó El Clásicóról

Elképesztő eredményt hozott 2022 második El Clásicója: a Barcelona négygólos győzelmet aratott a bajnoki listavezető Real Madrid ellen.

A katalánok Pierre-Emerick Aubameyang, a hajdani vérmes Real Madrid-szurkoló vezérletével ütötték ki a királyi klubot. A csatár, akinek anyai nagyszülei Madrid környékén élnek, s ifjan nagy rajongója volt a klubnak, két gólt szerzett, egy harmadikat pedig előkészített. Ugyancsak a kapuba talált Araujo és Ferran Torres. A 47. percben már 3-0-ra vezetett a Barcelona, a második játékrész attól kezdve szinte formalitásnak számított.

Aubameyang egy duplával tette a maga számára felejthetetlenné első El Clásicóját, az első góljánál és Araujóénál is Ousmane Dembélé adta a gólpasszt. A francia csatárnak az elmúlt időszakban ez volt a legjobb mérkőzése. Ő lett mindössze a második Barcelona-játékos a 21. században, aki a Bernabeúban, El Clásicón, az első félidőben, két gólpasszt is adott. Az első a mostani edző, Xavi volt.

Az előző öt El Clasicót megnyerő Real kilenc fordulóval a zárás előtt kilenc ponttal vezet a második helyezett Sevilla előtt, s tizenkettővel az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Barcával szemben. Ha csak nem hoz ez a mérkőzés egy nagy összeomlást, a Real Madrid bajnoki reményei nem csorbultak, de tény, hogy a csapat súlyos presztízsvereséget szenvedett.

Az is tény, hogy a Barcelona számára ez a mérkőzés maga a szép jövő ígérete, akár már a következő idényre vonatkozóan. Ugyanakkor a katalánok még nem adták fel legmerészebb álmaikat sem.

Az immár 12 bajnoki mérkőzés óta veretlen Barcelona edzője, Xavi azt mondta: „Nem tudom, hogy sikerül-e megnyernünk a bajnoki címet, nem zárhatunk ki semmit. Talán egy kicsit kevés van már hátra, de ez egy nagyon nagy győzelem számunkra.”

Hozzátette: „Sokkal jobbak voltunk, mint a Real Madrid. Szinte úgy játszottunk, mintha a Camp Nouban lennénk. Könnyen szerezhettünk volna ötöt vagy hatot.”

A Barca egyiik veteránja, Sergio Busquets szerint: „Ameddig akad akár csak egy kis esélyünk a bajnoki címre, a végsőkig küzdeni fogunk. Nagyon nehéz, de a futballban bármi megtörténhet. Mi vagyunk a Barca."

A Barcelona 4-0-s győzelme történelmi: Xavi mindössze a harmadik Barcelona-edző, aki a Real Madrid elleni első bajnokiját négygólos különbséggel megnyerte. Az első Kubala László sógora, a szlovák Ferdinand Daucik, a második Helenio Herrera volt.

Teljesen más a hangulat a másik táborban. Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője azt mondta, az ő hibája is ez a vereség, s mindenekelőtt arra kérte a játékosait, felejtsék el gyorsan ezt a mérkőzést.

Hozzátette: „„Nagyon kemény pofon így kikapni. De tudjuk, hogy biztos a vezetésünk a tabella élén. Nem csinálhatunk drámát ebből a meccsből – előre kell lépnünk."

Szinte minden elemző egyetértett abban a mérkőzés után, hogy Xavival és a téli szerzeményekkel (Aubameyang, Traoré, Ferran Torres) új lendületet kapott a Barcelona. Csak Memphis Depay (10 gól) szerzett több gólt az eddig mindössze nyolc mérkőzésen játszó Aubameyangnál (kilenc) és Torresnél (öt) a Barcelona színeiben ebben a szezonban.

A Real Madridból nagyon hiányzott a sérült Karim Benzema, a második számú középcsatár, Luka Jovics pedig nem kapott szerepet. A szünetben, 0-2-nél beálló Mariano Diaz és Camavinga éppen úgy nem tudtak segíteni, mint a későbbiekben beszálló Lucas Vázquez és Marco Asensio.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×